Baydemir'den Depremzedelere Ev Jesti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, evini Van`daki depremlerin ardından Diyarbakır`a gelen bir aileye vererek, jest yaptı.

Baydemir'den Depremzedelere Ev Jesti
Baydemir, eşi Reyhan Yalçındağ Baydemir ile birlikte evini verdiği depremzede aileyi ziyaret ederek, birlikte kahvaltı yaptı. Baydemir, Van`daki depremin ardından depremzedelere yardım amacıyla başlattıkları ``Evimi Paylaşıyorum Kampanyası`` kapsamında Kayapınar ilçesindeki evini Van`ın Bostaniçi beldesi Şafak Mahallesi`ndeki evlerinin hasar görmesi üzerine Diyarbakır`a gelen 15 kişilik depremzede Kiye ailesine açtı. Baydemir`in evine yerleşen Vasfiye Kiye, deprem nedeniyle 3 katlı evlerinin son katınınyıkıldığını, diğer katların da hasar gördüğünü söyledi. Çocuklarının bir kısmının depremin ardından Mersin`e gittiğini belirten Kiye, ``Dışarıda kalıyorduk, çok soğuktu. Evli olan iki oğlumun da ailesini alarak, Diyarbakır`a geldik. Kışı geçirdikten sonra memleketimize döneceğiz. Van`a döneceğimiz günü iple çekiyorum. Bize evini açan Başkan Baydemir`e de çok teşekkür ediyorum`` dedi

"SOFRALARIMIZI VAN HALKI İLE PAYLAŞMAYA DAVET EDİYORUM" Baydemir, ilçe belediyeleri ile ``Soframı Van Halkı ile Paylaşıyorum Kampanyası" başlattıklarını, kampanya kapsamında toplam 11 kalemden oluşan temel ihtiyaç maddelerinin bir paket içerisinde Van`a, özellikle de kırsal bölgeye gönderilmesini hedeflediklerini söyledi. Baydemir, kampanya kapsamında bir marketten 600 lira değerinde yardım paketi aldı. Diyarbakır`da 50`yi aşkın markette bu paketleri temin etmenin mümkün olduğunu ifade eden Baydemir, normal koşullarda piyasa değeri 150 lira olan paketlerin100 lira karşılığında marketten satın alınarak Vanlı depremzedelere ulaştırıldığını kaydetti. Diyarbakırlılara bugüne kadar depremden sonra yaraları sarma konusunda gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür eden Baydemir, ``Tüm Diyarbakırlıları sofralarımızı Van halkı ile paylaşmaya davet ediyorum. Maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız en az bir paketi alıp Van`a ulaştırılmasına katkı sunsun. Şu ana kadar 290 ailemiz Diyarbakır`da evlere yerleştirildi. Bugün ben de bir aileyi ziyaret ettim. Onlar da sofralarını bize açtı. İnşallah el birliğiyle bu yarayı sarma konusunda mahcup olmayız. Van`dakoşullar gerçekten çok zor" diye konuştu.
Kaynak: İHA