Van'da ilk dersi ünlüler verecek

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, depremin vurduğu eğitimi ayağa kaldırmak için ünlülere "14 Kasım'da Van'da ük dersi sen ver" çağrısı yaptı.

Van'da ilk dersi ünlüler verecek
Radikal Gazetesi haberine göre, ünlüler ilk drs için seve seve ilk ders için Van'da olacaklarını ifade ettiler.

Deprem bölgesindeki 446 okulun 429'u eğitim yapılabilir seviyede, Yıkılan okulların yerine de 14 Kasım'a dek prefabrike derslikler yapılacak.

Ünlüler
Yaşar Kemal: Sağlığım elverirse tabu ki giderim. Derya Alabora: Seve seve katılırım. Mert Fırat: Orada olmaya çalışacağım. Feride Çetin: Tabii ki orada olmak isterim Programı ayarlayıp geleceğim... Ahmet Mümtaz Tavlan: Şimdiye kadar duyduğum en manalı kampanya. Çağan Irmak: Çok güzel bir kampanya, sette olmasam orada olurdum. Burhan Öçal: Bunu bir görev sayarım ve orada olmak isterim Mehmet Aslantüğ: New York'ta olacağım ama seyahatimi erken bitirip, gelmek isterim. Mustafa Erdoğan: Seve seve böyle bir şeye katılırım. Halil Ergim: Ben de gideceğim. İşadamlarının valizi hazır Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkam Ali Ağaoğlu: 30 tane üniversite beni bekliyor şu anda sırada. Öğrencilerden büyük ilgi var. Milli Eğitim Bakanlığı Van için de böyle bir kampanya başlatırsa, sosyal sorumluluk açısından çocuklarla ilk gün derse katılmak isterim. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkam Ahmet Nazif Zorlu: Milli Eğitim Bakanlığı böyle bir kampanya duyurursa seve seve giderim, bana teklif gelmese bile kendim başvurabilirim. İlk günlerinde maddi manevi her şekilde çocukların yanında olmak isterim. Rûcos Yönetim Kurulu Başkam Fettah Tamince: Memleketim olan Van için böyle bir kampanya olursa seve seve katılırım. Kiğılı Yönetim Kurulu Başkam Abdullah Kiğılı: Böyle bir teklif gelirse prograramımızda uyarsa memnuniyetle kabul ederim. Biz zaten Van'a halen ciddi bir giyim yardımı yapıyoruz. Yatırım yaptığımız ve bölgeye istihdam sağladığımız bir yer Van. Seve seve bu kampanyada yer ahnm. Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Oztürk: Çok heyecan verici ve çok güzel düşünülmüş bir girişim. Geçirdiğim kaza nedeniyle kolum alçıda, şu anda nekahat dönemindey im. Sağlığım elverir ve doktorlarım da izin verirse koşa koşa gitmek isterim. Tanju Çolak ve Hasan Şaş: İmkan olursa seve seve gideriz.