Türkiye`den Aliyev’e Teşekkür Mesajı Yağdı

Van depremi sonrasında çok sayıda Türkiye vatandaşının Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkür mesajı gönderdiği bildirildi.


Azerbaycan milli haber ajansı “Apa.az”, çok sayıda Türkiye vatandaşının Van ve Erciş’teki depremde yıkılan bina enkazlarında başarılı kurtarma çalışmaları gösteren Azeri Kurtarma Ekibi’nin bu çabasından dolayı Cumhurbaşkanı Aliyev’ e şükran mesajı gönderdiğini duyurdu.

Ankara’dan ilk mesajı gönderen Erdem Keskin isimli vatandaş, Azeri ekibinin depremin üzerinden 108 saat geçip umutların tükendiği bir anda enkazdan canlı insan çıkardığını ve bu başarıdan dolayı tüm ekip çalışanlarını şükranlarını ilettiklerini yazdı.

Hakan Şen isimli vatandaş ise Azerbaycan’ın bu zor günde gösterdiği yardımın iki ülke arasındaki kardeşliğin ifadesi olduğunu, bundan büyük iftihar duyduklarını ve yardımlardan dolayı Türk halkı ve depremzedeler adına minnettar olduklarını kaydetti.

Mesaj gönderen diğer Türk vatandaşları da, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev adına Azerbaycan halkına şükranlarını dile getirdi; Türk halkının bu zor günde Azeri halkının verdiği yardım ve desteği unutmayacağını aktardı.

Van ve Erciş’i vuran 7.2’lik depremin hemen akabinde Türkiye’ye giden ilk yabancı yardım ekibi olan Azerbaycan Kurtarma Ekibi, deprem bölgesinde görev yaptığı süre zarfında enkaz altından 12 canlı insan ve 60 da ceset çıkarmıştı.
Türkiye’ye toplam 213’lik bir ekiple gelen Azeriler, depremzedelere bin 250 çadır, 6 bin 50 battaniye, 40 jeneratör, 40 mutfak seti ve 850 de ısıtıcı da teslim etmişti. Azerbaycan, Türkiye’ye deprem için 1milyon 800 bin dolar dolayında maddi yardım sağlamıştı.

Deprem bölgesine en erken intikal eden tam donanımlı Azerbaycan ekibi, enkazlardaki gayretleri ve üstün kurtarma çalışmaları performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti.