Cihan Haber Ajansı Gündemi

03 Kasım 2011 Perşembe

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, basın yayın kuruluşlarının genel yayın yönetmenleri ile anayasa çalışmalarına ilişkin Dolmabahçe Sarayı`nda bilgilendirme toplantısı yapacak.

(10.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’nın Cannes şehrinde başlayan G-20 Zirvesi’ne katılıyor. Erdoğan, Martinez Oteli`nde düzenlenecek Ekonomik Politikalar oturumunda öncü konuşmacı olacak. Palais De Festivales`de düzenlenecek resmi karşılama törenine de katılacak Erdoğan, Konferans Merkezinde ‘Küresel Ekonomik Durum, Büyüme ve İstihdam için Eylem Planı’ konulu resmi çalışma yemeğinde hazır bulunacak.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel`i ziyaret edecek. (14.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Kongre Merkezi`nde `Türküler Van İçin` sloganıyla düzenlenecek konsere katılacak. (20.00)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2012 Mali Yılı Bütçesi’nin sunumunu yapacak. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kömür sektörünün temsilcileriyle bakanlıkta bir araya gelecek. (14.00)

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve emniyet personeli Anıtkabir`i ziyaret edecek. (10.00)

İvedik Organize Sanayi Bölgesi`nde faaliyet gösteren sanayiciler Van`a 14 ev konteyner gönderiyor. (14.00)

Mamak Belediyesi, Harman ve Hürel mahallelerinde 140 gecekondu yıkacak. (12.00)

Anavatan Partisi`nin kuruluş yıldönümü ile ilgili Parti Genel Başkanı İbrahim Çelebi basın toplantısı düzenleyecek. (14.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gazi Üniversitesi’nde ``Çocuk İhmal ve İstismarı’’ konulu panelde konuşacak. Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel`i de karargahta ziyaret edecek. (14.00/15.30)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Kamu Çalışanları Federasyonu’nu ziyaret edecek. (11.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ``Kömür Sahalarının Ülke Ekonomisine Kazandırılması`` konulu toplantı yapacak. (14.00)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Van depremiyle ilgili partisinin raporunu açıklayacak. (10.00)

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Hüseyin Cahit Aral’ın cenazesi, İstanbul’daki Zincirlikuyu Mezarlığı`nda toprağa verilecek. (11.55)

`Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren Hattında İletişim Alanında İşbirliği Protokolü` Ankara Gar Şeref Salonu`nda imzalanacak. (13.00)

Son yıllarda vatandaşların kurbanlarını kasaplara kestirmeleri en fazla bıçakçıları üzdü. Bıçak üreticileri geçmişte herkesin kendi kurbanını kesmesi sebebiyle çok sayıda bıçak sattıklarını, eski günleri aradıklarını söyledi.


Kırıkkale Belediyesi kaçan kurbanlıkları yakalamak için ‘Kurban yakalama timi’ kurdu

Hollanda Göçmenler Konsorsiyumu Lahey’de “İslam ve Demokrasi: Türkiye ve Endonezya” konulu uluslararası sempozyum düzenliyor. Konferansa Türkiye’den Celal Bayar Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Bünyamin Duran ve Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu konuşmacı olarak katılacak.


Rusya’nın başkenti Moskova’ya yakın Kaluga bölgesinde şehirdeki hayat şartlarından bıkan 50 Rus aile, ormanda yaşamaya başladı.


Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Kaliningrad kentinde önceki gün doğan dünyanın 7 milyarıncı bebeği Pyotr Nikolayev’i sürpriz bir şekilde ziyaret ederek, annesine sağlık dileğinde bulundu. Bebeği kucağına alan Putin kameralara görüntü verirken, annesine de rahat edeceği bir apartman dairesi hediye etti.


AVRASYA FEED
3. Uluslararası Yatırım ForUmu, Türkmenistan`ın başkenti Aşkabat`ta yapılıyor. Foruma, 20 ülkeden 330`ün üzerinde heyet katılıyor.

SPOR
Beşiktaş, bugün UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda bugün Ukrayna’nın dinamo Kiev takımı ile Fiyapı İnönü Stadı’nda karşılaşacak. (20.00)