Sinop Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Törenle Açıldı

Sinop`un Boyabat ilçesinde Sinop Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi törenle açıldı.

Sinop Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Törenle Açıldı
Açılış törenine Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Erduran, Boyabat Başsavcısı Mahmut Arslan ve Durağan Kaymakamı Mehmet Tunç ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Fakülte`nin ülkenin donanımlı insan kaynağına duyulan ihtiyacının giderilmesinde önemli bir role sahip olacağını söyledi. Bircan, “Fakülte olarak hedefimiz evrensel değerleri benimsemiş, topluma ve çevresine duyarlı, geleceğe yön verecek lider profesyoneller yetiştirmektir. Bu amaçla fakültemize gelen öğrencilere gerekli donanımı sağlamak bizim en temel görevimizdir. Fakültemizdeki öğrencilerimiz, bilgiyi hayata ve uygulamaya geçirebilen, katma değere dönüştürebilen, sürekli gelişimde mükemmelliği yakalayan bireyler arasında olacaktır.” diye konuştu.

Fakültenin birinci Örgün olarak eğitim verecek olan işletme bölümüne ilk dönem için 40 öğrenci alındığını ifade eden Bircan, "Önümüzdeki yıllarda, Fakülte çatısı altında mevcut bulunan iktisat, maliye ve kamu yönetimi bölümlerine de öğrenci alımına başlanacağını sözlerine ekledi.

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Boyabat’ta açılan fakültenin de hem Sinop`a hem de Boyabat`a katkı sağlayacağını söyledi.Cengiz, “Fakültenin gelişebilmesi adına ilçe halkının da katkıda bulunması gerekiyor. Çeltik diyarı Boyabat’ın üniversitemize destek verebilecek ekonomik güce sahip." dedi.

Konuşmaların ardından Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nin açılış kurdelesini, Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Erduran, Boyabat Başsavcısı Mahmut Arslan ve Durağan Kaymakamı Mehmet Tunç birlikte kesti.