Nevşehir'de 2. Kapadokya Caz Günleri Başladı

Kapadokya`da ilki geçen yıl düzenlenen Kapadokya Caz Günlerinin 2.

`si, Uçhisar beldesindeki Bezirhane`de düzenlenen açılışla başladı.

2010 yılında Kozmik Müzik tarafından organize edilen Kapadokya Caz Günleri, bu sene de Kapadokya`nın büyülü doğa ve kültür varlıklarını caz müziği ile buluşturmaya devam ediyor.

Bu sene; Kapadokya Kültür Merkezi, Anatolian Houses, Han Çırağan, Bezirhane, Hanedan, Forum Kapadokya, La Rocca, Kapadokya Meslek Yüksekokulu ve Nevşehir Üniversitesi`nde gerçekleşecek etkinliklerde, Swing A La Turc, İmer Demirer Quartet & Ayşe Gencer, Onur Ataman Trio & Yahya Dai, Alp Ersönmez - Yazısız, Ozan Musluoğlu Quartet & Meltem Ege ve Ülkü Sunat gibi isimler sahnede olacak. Etkileyici performansların yanı sıra sanatçılarla gerçekleşecek söyleşiler sayesinde, dinleyiciler caz müziği hakkındabilgi ve fikir paylaşımında bulunma şansı yakalayacak.

Kapadokya Caz Günleri için Uçhisar beldesinde bulunan Bezirhane`de bir açılış kokteyli düzenlendi. Sibel Köse, Önder Focan ve Kaan Yıldız`ın sahne aldığı kokteyle Nevşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Menekşe, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, Ticaret Borsası Başkanı Tunver Gök, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve etkinliğe sponsor olan kuruluşların temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Tiyatro ve Sinema Sanatçısı İpek Erdem, Kapadokya bölgesinin büyülü atmosferine oldukça uygun olan caz müziğini genç kitlelerle buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Kapadokya Caz Günleri 2011`in en büyük sürprizinin, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek "Gençler için Caz Projesi" olacağını belirten Erdem, bine yakın öğrenciyi caz konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan etkinlikte çeşitli caz müzisyenlerinin atölyeleri ve Yahya Dai`nin bilgisayarlı müzik projesi BPlanı`nın yer alacağını açıkladı.

Kapadokya Caz Günleri; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, İl Özel İdaresi, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, KAPHIB, Forum Kapadokya, Argeus Turizm ve daha birçok kuruluş tarafından destekleniyor. Bütün etkinlikler ücretsiz olarak izlenebiliyor ve bazı konser mekanlarına toplu ulaşım sağlanıyor.
Kaynak: İHA