Kazakistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının 20. Yılı Ankara'da Kutlandı

Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 20. yılı Ankara`da düzenlenen bir resepsiyon ile kutlandı.

Kazakistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığının 20. Yılı Ankara'da Kutlandı
Resepsiyona katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Kazakistan ile olan ilişkilerin 20 yıldır kardeşlik ve sevgiyle sürdürüldüğünü söyledi. Kazakistan’ın geleceğinin yarınlar da daha iyi olacağını belirten Çiçek, Kazakistan’ın buna imkan ve fırsatlarının olduğunu kaydetti.

Kazakistan’ın bağımsızlığını kazandığı tarihten itibaren Türkiye’nin hep yanında olduğuna değinen Çiçek, iki ülke arasındaki ilişkinin sevgi, kardeşlik ve ümitle sürdüğünü dile getirdi. Türkiye’yi ‘Anayurt’ Kazakistan’ı ‘Atayurt’ olarak nitelendiren Çiçek konuşmasını; “Anayurttan Atayurta en derin sevgilerimi ve muhabbetimi gönderiyorum.” diyerek bitirdi.

Kazakistan’ın geleceğinin yarınlarda daha iyi olacağını bildiren Çiçek bunun için fırsat ve imkanların Kazakistan’da olduğuna dikkat çekti. Kazakistan’ın geçtiğimiz senelerde Avrupa Güvenliği İş Teşkilatının Başkanlığını ve ev sahipliğini, İslam İşbirliği Teşkilatı’na ev sahipliği yaptığını hatırlatan TBMM Başkanı Çiçek, 2017-2018 Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Üyeliğini de yürütmesi temennisinde bulundu. Türkiye’nin bu durumda Kazakistan’a gönülden destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

Kazakistan’ın bağımsızlığının 20. yılı nedeniyle verilen resepsiyona TBMM Başkanı Çiçek’in yanı sıra, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Partili çok sayıda milletvekili, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ile çok sayıda büyükelçi ve bürokrat katıldı.

TBMM Başkanı Çiçek’e konuşmalarının ardından Kazakistan Bağımsızlık Madalyası takıldı. Ayrıca törende Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici’ye de Kazakistan Bağımsızlık Madalyası hediye edildi. Törene katılamayan Bilici’nin hediyesini Cihan Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Mustafa Kılıç aldı. Törende bir ödül de Zaman Gazetesine geldi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’ya Kazakistan Bağımsızlık Madalyası hediye edildi.