Kayalar Tekstil Pazar Payını Artırıyor

Türkiye’nin en büyük kaban üreticisi Kayalar Tekstil (Bigazzi ) yapmış olduğu yatırımlarla her geçen gün pazar payını artırıyor.

Kayalar Tekstil Pazar Payını Artırıyor

Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kaya, Türkiye’nin en büyük kaban üreticisi olduklarının altını çizerek, pantolonda da Türkiye’nin en büyük olmak için Ar–Ge çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti.

Geçmişte mont ve kabanda tüm dünyada modayı takip ettiklerini belirten Kaya, bugün sektörde takip edilen firmaların başında geldiklerini anlattı.

Şu an hali hazırda devam eden üretimleri ile ilgili de bilgi veren Kaya, yıkamalı kumaşlardan mont ve kabanlar, yünlü kumaşlardan paltolar ve kaz tüyü şişme montların bu sene geçmiş senelere göre daha çok tercih edildiğini dile getirdi.

Ürettikleri deri kabanlarda tabag renginin ön plana çıktığını anlatan Osman Kaya, yünlü kumaşlarda ise siyah ve grinin ise her zamanki gibi revaçta olduğunu vurguladı.

Kaya şu açıklamalarda bulundu: "1965 yılında babamız Koçali Kaya’nın girişimi ile 16 metrekarelik bir alanda kurulan Kayalar Tekstil bugün ise 25 bin metrekarelik alanda binlerce kişiye iş imkanı sunmaktadır. Aynı zamanda Kayalar grup olarak Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde Adana Mensucat adı altında iplik üretim fabrikamızda yatırımlarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra yine grubumuz bünyesinde bulunan Kayabey inşaat, konut ve iş merkezleri projeleri ile yatırımlarını sürdürmektedir."