İlaçta dışa bağımlılık azalıyor

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Deva Holding'in Çerkezköy'deki İlaç Fabrikası'nın bazı ünitelerinin açılışını yaptı.

İlaçta dışa bağımlılık azalıyor
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas Deva Holding Çerkezköy-2 Solid Onkolitik Üretim Tesisi açılış törenine katıldı. Açılışa Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Teyfik Ziyattin Akbulut, Tekirdağ Vali Vekili Bekir Sıtkı Koca Kulaklı, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürü Saim Kerman, Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Soner Çizen, DEVA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Philipp D. Haas katıldı.

Açılışta konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti iktidarı ile başlatılan “Sağlıkta Dönüşüm” programı ile sağlık sisteminde önemli ve köklü değişikliklerin gerçekleştirildiğini söyledi. Yüzde 18 olan ilaç KDV oranının yüzde 8’e düşürüldüğünü söyleyen Kafkas, Sosyal güvenlik norm ve standart birliği sağlandığına dikkat çekti. Böylece sağlıkta eşitsizlik ilkesine son verildiğini belirten Kafkas, “Bildiğiniz gibi AK Parti iktidarı ile başlatılan sağlıktaki büyük dönüşüm programı çerçevesinde sağlık sistemimizde, önemli ve köklü değişiklikler gerçekleştirdik. Bu dönüşümde temel amacımız, sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve bu hizmetlere erişimi artırmaktı.

Geldiğimiz gün itibari ile vatandaşlarımız kaliteli sağlık hizmetlerine çok daha kolay ulaşabilmektedir. İnsanımıza sağlanan sağlık hizmetleri “kapsam ve standart” bakımından dünyadaki ilk beş ülke arasındadır. Elbette ki bu dönüşüm sağlık sistemimizi etkilediği gibi ilaç sektörümüze de olumlu yönde katkı sağladı. Bu kapsamda yapılanlara kısaca bakacak olursak; Referans fiyat sistemine geçilerek fiyatlarda makul ve çeşidin bol olduğu bir yapı sağlanmıştır. %18 olan ilaç KDV oranı %8’e düşürüldü. Sosyal Güvenlikte olabildiğince norm ve standart birliği sağlandı. Böylece tedavi hizmetlerinde yıllar yılı var olan eşitsizlik uygulamalarına son verilmiştir. Eczaneler ile ilgili yapılan çalışmalarımızla insanımızın ilaca ulaşımı kolaylaştırıldı ve bütün eczanelerden yararlanmaya başladılar. Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi kapsamında, SSK hastanelerini devraldık. Sadece kamuya ait hastaneler değil özel hastaneler de artık bütün vatandaşımıza kaliteli ve eşit hizmet verir hale gelmiştir. Aile hekimliği sistemini oluşturduk ve bütün Türkiye’ye yaymaya başladık. 2012 yılı başı itibarı ile sistem tüm ülkeye yayılmış olacaktır.” dedi.

KAFKAS’DAN ÇERKEZKÖY TEŞKİLATI’NA ZİYARET
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas; Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Teyfik Ziyattin Akbulut, Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Soner Çizen ile birlikte Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Deva Holding Çerkezköy-2 Solid Onkolitik Üretim Fabrikası’nın açılışı için Cerkezköy’e gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ı AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaattin Demirbağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri parti teşkilatı önünde karşıladı.
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas daha sonra proje ihalesi bir süre önce yapılan 200 yataklı devlet hastanesinin arsasında incelemelerde bulundu ve Çerkezköy Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

ÇERKEZKÖY’DE VATANDAŞLA SOHBET ETTİ.
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Teyfik Ziyattin Akbulut, Tekirdağ AK Parti İl Başkanı Soner Çizen, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaattin Demirbağ ile birlikte ilçe ziyareti sonrasında vatandaşlarla sohbet etti.
İlçe merkezinde vatandaşlarla sohbet ederek dertlerini dinleyen Kafkas, vatandaşlara sağlık hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını sordu.