Geleceğin Dış Ticaret Elemanları Eğitiliyor

Ege ihracatçı Birlikleri (EİB) tarafından üç yıl önce başlatılan “Mikro Eğitim Projesi” kapsamındaki eğitimler artarak devam ediyor.

Projenin amacı, ihracatçıların devlet yardımlarından daha fazla ve etkili faydalanmasına öncülük etmek olarak açıklanıyor. İhracatçı firma çalışanları ve üniversite öğrencilerine yönelik 100’ün üzerinde eğitim programı düzenleyen ve 5 bin civarında kişiye devlet yardımları eğitimi veren EİB, halkaya lise öğrencilerini de dahil etti. Son olarak Bergama Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Finansman Alanı Dış Ticaret Ofis Elemanlığı öğrencilerine eğitim verildi.

Öğrenciler, Muhasebe Finansman Alanı öğretmeni Nigar Kozan gözetiminde EİB Genel Sekreterliği’ne eğitim gezisi düzenledi. Ziyaret kapsamında EİB Devlet Yardımları Mevzuat ve Enformasyon Şubesi uzmanları tarafından Dış Ticarette Kurum ve Kuruluşlar, İhracata Yönelik Devlet Yardımları ve Mikro Eğitim Projesi konularını içeren bir sunum yapıldı. Proje hakkında ayrıntılı bilgiye www.mikroegitim.org adresinden ulaşılabileceğini belirten EİB Genel Sekreteri Sezmen Alper, “Yıllık 25 bini aşkın tıklama alan sitemizde, projemiz kapsamında birçok yeniliğin hayata geçirilmesi çalışmalarına devam edilecek ve önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek bu çalışmalar sayesinde daha çok kişiye, öğrenciye ve firmaya ulaşarak, onları bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yapılacak." dedi.