'engelsiz Kulaçlar' Atılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi özürlü bireylerin yüzme öğrenerek sosyal hayata katılımlarını artırmak amacı ile anlamlı bir proje yürütüyor.

`Engelsiz Kulaçlar` adı verilen proje kapsamında 1 Aralık Perşembe günü engelli 26 kişinin yarışacağı yüzme müsabakaları düzenlenecek.

Kocaeli’nde yaşamakta olan özürlülerin ekonomik, sosyal, fiziksel, psikolojik ve kültürel gibi alanlardaki birçok sorunu çözmek için hizmetlerine devam ediyor. Bu çerçevede özürlülerin toplumsal hayata en üst düzeyde katılımlarının sağlanması amacıyla önemli projeler hayata geçiriliyor. Engelsiz Kulaçlar Projesi de sporun ön planda olduğu önemli çalışmalardan biri. Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 1 Aralık Perşembe gününde yüzme yarışları organize edildi. Saat 10.00’da başlayacak Engelsiz Kulaçlar müsabakası Kocaeli Yıldızlar Kulübü Eğitim Tesisleri`nde yapılacak. Müsabakaya, engel durumları, yaşları ve kurumları farklı 26 öğrenci katılacak. İlk kez yüzme öğrenen engellilerin katılacağı anlamlı yarışma 4 ayrı yüzme stilinde gerçekleşecek.