Balıkçılar Çiftçiyi Susuz Bıraktı

Fethiye’nin Yanıklar köyündeki kurulu üç adet balık çiftliğinin, kiraladıkları su miktarından fazla su kullandıkları ortaya çıktı.

Balıkçılar Çiftçiyi Susuz Bıraktı
Balık çiftliklerinin kaçak su kullanımı sonrası Yanıklar çayı suyundan faydalanan yöredeki çiftçilerin susuz kaldığı açıklanırken, arıtma kullanmadıkları için de tarımsal ürünlerin zarar gördüğü ortaya çıktı.

Muğla İl Genel Meclisi Köye Yönelik Hizmetler komisyonu, Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ve ticaret ve Ulaşım Komisyonları tarafından hazırlanan raporda kaçak su kullanımı sonrası yöre çiftçilerinin susuzluk nedeniyle olumsuz etkilendikleri açıklandı. Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu Başkanı İbrahim Şimşek tarafından okunan raporda, “Balık çiftlikleri kiraladıkları sudan fazla su kullandıkları, çökertme yapmadıkları, suyun yönünün değiştirilerek sulama sıkıntısı yaşandığı, yaz sezonunda derede bırakılması gereken can suyunun bırakılmadığı, Yanıklar çayında su kirliliğinin artmasına neden oldukları ve doğal bitki örtüsüne zarar verdikleri ortaya çıktı” dedi.GRUPLAR KİRLİLİĞE DİKKAT ÇEKTİKomisyon raporunun oylanmadan önce mecliste grubu bulunan partilerin grup başkanvekilleri rapor üzerindeki görüşlerini açıkladı. CHP Grup Başkanvekili Dursun Kaplan, “Şirketler ÇED raporunu aldıktan sonra mevzuata uymuyor. Daha önce bu çiftlik sahipleri uyarıldı. Bölgedeki kirliliğin önüne geçilmesi için ilgili kurumlar gereğini yapmalı” derken, AK Parti Grup Başkanvekili Av. Çağrı Alper , “Balıkçılık sektörü Muğla için önemli bir sektör. Fakat çevreye duyarlı olmaları gerekirken, bunu yapmıyorlar. Suyun kullanımı nedeniyle sıkıntılar var. Yöre turizm yöresi olduğu için turizm de bundan zarar görüyor” dedi.İŞLETMELER YATIRIMDA CİMRİMHP Grup Başkanvekili Coşkun Tutal ise, işletmelerin yatırım konusunda cimri davrandıklarını belirterek, “İşletmeler tesisi yaparken ilk başlarda iyi niyetle götürüyor. Fakat iş yatırıma gelince cimrileşiyorlar. Yanıklar çayının devamında ciddi çevre ve kirliliği ve sorunlar yaşanıyor. Bunun giderilmesi için her kim yapacaksa denetimi yapmalı” diye konuştu.
Kaynak: İHA