Akçay’da Altyapıya Kış Bakımı Yapılıyor

Balıkesir`in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde, kışa hazırlık kapsamında kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları temizleniyor.

Akçay’da Altyapıya Kış Bakımı Yapılıyor
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, beldenin özellikle yoğun bölgelerinin temizlendiğini belirterek, “Akçaylılar, kış mevsimini sorunsuz geçirecek.” dedi.

Kuzey Ege Bölgesi`nin en önemli turizm merkezlerinden Akçay`da belediye ekipleri, yaz sezonundaki yoğunluktan sonra kışa hazırlık yapıyor. Fen İşleri ekipleri, Edremit Belediyeler Birliği’ne yeni alınan tam donanımlı kanal açıcı araçla kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını temizliyor. Leman Akpınar Caddesi, Oruç Reis Caddesi, 333. Sokak, 110. Sokak, Cumhuriyet Bulvarı, Ali İleri Caddesi ve Gazi İnebey Caddesi’ndeki kanalizasyon ana hatları, yan kolları ve bacalarıyla yağmur suyu hatları ve mazgalları baştan sona temizleniyor. Akçay`ın 13 bine yaklaşan nüfusuyla büyük bir yerleşim merkezi olduğunu belirten Başkan İnceoğlu, “Yeni Mahalle’ye geçen yıl yaptığımız yağmur suyu drenaj şebekesindeki sorunları giderdik. Ardından kanal açıcı araçla Yeni Mahalle’den başlayarak kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarını temizliyoruz. Arıtma tesisi kurulduğundan bu yana temizlenmeyen ana hatları açıyoruz. Ekiplerimizin çalışmaları, Sarıkız Mahallesi’nde devam ediyor. Tamamladığında toplam 3 bin 900 metre uzunluğunda hat temizlenmiş olacak.” şeklinde konuştu.