Jirinovski, Seçim Öncesinde Batıya Yüklendi

Rusya Parlamentosu`nun alt kanadı Duma`nın Başkan Yardımcısı Vladimir Jirinovski, hafta sonu yapılacak parlamento seçimleri öncesinde yine Batı`ya yüklendi.

Duma`da bir grup yabancı basın mensubuyla bir araya gelen Jirinovski, liderliğini yaptığı Liberal Demokrat Parti`nin diğer partilerden temel farkının dış politika konusundaki yaklaşımı olduğunu vurgularken, iktidara gelmeleri halinde Batı`ya taviz politikasına son vereceklerini söyledi. Rusya hükümetinin NATO`ya yardım etmekle büyük bir hata yaptığını vurgulayan Jirinovski, "Bakınız Batı ülkeleri bizi Afganistan`daki radikal İslam`dan koruduğu laflarıyla kandırarak NATO güçlerine mal sevkiyatı konusundadesteğimizi sağladı. Karşılığında ise Afganistan`dan bize uyuşturucu geliyor. Ben 15 yıldır bu hükümete Taliban yönetimini tanıyalım diyorum. Beni dinleyen yok. Taliban`ın bize ne zararı olacak ki. Kendi çıkarımız değil Batı`nın çıkarları doğrultusunda hareket etmenin bedelini çok ağır ödüyoruz" dedi.

ABD`nin Avrupa`daki füze kalkanı sistemi konusuna da değinen Jirinovski, "Füze kalkanı konusunda ABD ile imzalanan anlaşmayı parti olarak sadece biz onaylamadık. Şimdi Medvedev, bu anlaşmayı iptal edeceğini söylüyor. Madem iptal edecektiniz neden bizi zamanında dinlemediniz" şeklinde konuştu. Ortadoğu`daki Arap Baharı`na da değinen Jirinovski, "Bunların hepsi Batı`nın oyunu. Diktatörleri devirmekle bu ülkelere huzur mu geldi? Tam tersi daha fazla kan dökülüyor. Yeni bir diktatör işbaşına gelinceye kadarkan dökülmeye devam edecek. Maalesef Rusya da batının bu senaryolarına BM`de destek verdi" dedi.

Batı`nın 19. yüzyılda Kürtlere bağımsızlık vaadinde bulunduğuna da dikkat çeken Jirinovski, "Aradan 200 yıla yakın zaman geçti. Nerede Kürtlerin bağımsızlığı. Kürtler Batı`nın değil Rusya`nın peşinden gitselerdi çoktan bağımsız devlet kurmuşlardı. Maalesef bu yapılmadı. O zamanki liderimiz Lenin ise Kürtlerin bağımsızlığını destekleyeceğine aptallığından dolayı Türkiye`yi destekledi" şeklinde konuştu.

4 Aralık`ta yapılacak Duma seçimleri öncesinde Liberal Demokrat Parti`ye karşı tüm yurt genelinde geniş çapta bir karalama kampanyası başlatıldığını belirten Jirinovski, "Çünkü bizim iktidara gelmemizden korkuyorlar. Çünkü biz Rusların çıkarını savunuyoruz" dedi

Kaynak: İHA