Depremzede çocukların lunapark keyfi

Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan yakınlarının yanına gelen depremzede ailelerin çocukları lunaparkta eğlendi.

Depremzede çocukların lunapark keyfi
Van'da meydana gelen depremin ardından Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan yakınlarının yanına gelen depremzede ailelerin çocukları lunaparkta eğlendi.

Çocukları Van'da Ferit Melen İlköğretim Okulu'nda okuyan Eröz ve Çiftçi aileleri, deprem nedeniyle yakınlarının bulunduğu Tarsus'a yerleşti. Çocuklar, hayatlarında ilk kez lunaparktaki oyun araçlarına bindi. 3 çocuğu ile birlikte lunapark işletmecilerinin misafiri olan Zeliha Eröz (36), Van'daki depremde evleri ile işyerlerinin yıkıldığını söyledi. Depremden sonra çok sıkıntı çektiklerini ifade eden Eröz, "Van'daki soğuk hava nedeniyle çadırlarda yaşamak oldukça zor. Bizlerin ve çocukların psikolojisi bozuldu. Zorunlu olarak, annemizin oturduğu Tarsus'a geldik. Lunapark işletmecilerinin 'misafirimiz olun' teklifi üzerine diğer depremzede ailelerle birlikte lunaparka geldik. Böylece çocuklarımızın yaşadıkları stresi atmalarını sağlıyoruz. Van'da hayat düzene girerse geri döneriz. Van bizim her şeyimiz" dedi.

Van Ferit Melen İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencilerinden Merve Çiftçi de depremde ve sonrasında yaşadıklarını hatırlamak istemediklerini, okullarının tatile girmesi nedeniyle Tarsus'a yerleştiklerini ifade etti. Tarsus'ta İstiklal İlköğretim Okulu'na kayıt yaptırdıklarını belirten Merve Çiftçi, hayatında ilk kez geldiği lunaparkta arkadaşları ve kuzenleriyle çok eğlendiğini söyledi.