Akçay’da Alt Yapı Önlemleri Alınıyor

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı tatil ve su beldeki Akçay’da ağır kış koşulları başlamadan kanalizasyon ve yağmur suyu hatları özel kanal temizleme aracı ile temizleniyor.

Akçay’da Alt Yapı Önlemleri Alınıyor
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, beldenin özellikle yoğunluk yaşanan bölgelerin temizlendiğini belirterek, “Akçaylılar kış mevsimini sorunsuz geçirecekler” dedi. Kuzey Ege’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Akçay Beldesi’nde yaz mevsiminde yaşanan aşırı yoğunluklardan sonra kış mevsiminde Belediye ekipleri çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyorlar. Akçay Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Edremit Belediyeler Birliği’ne yeni alınan tam donanımlı kanal açıcı aracı ile kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını temizliyorlar. Akçay’da Leman Akpınar Caddesi, Oruç Reis Caddesi, 333. Sokak, 110. Sokak, Cumhuriyet Bulvarı, Ali İleri Caddesi ve Gazi İnebey Caddesi’nde ki kanalizasyon ana hatları, yan kolları, bacaları ile yağmur suyu hatları ve mazgalları baştan sona temizleniyor

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay’ın 13 bine yaklaşan nüfusu ile büyük bir kent haline geldiğini belirterek, “Beldemizde kış mevsiminde herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli önlemleri önceden alıyoruz. Yeni Mahalle’ye geçtiğimiz yıl yaptığımız yağmur suyu drenaj şebekesi ile yaşanan sorunları giderdik. Ardından Edremit Belediyeler Birliği’ne aldığımız kanal açıcı araç ile Yeni Mahalle’den başlayarak kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarını temizliyoruz. Arıtma tesisi kurulduğundan buyana temizlenmeyen ana hatları açıyoruz. Ekiplerimizin çalışmaları Sarıkız Mahallesi’nde devam ediyor. Çalışmalar tamamladığında toplam 3 bin 900 metre uzunluğunda hat temizlenmiş olacak. Kış koşullarında ve özellikle yağmurlarda yurttaşlarımızın herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Kaynak: İHA