Bayram Otel'den yeni kurtarma görüntüleri

Van'da, 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen ikinci depremde beş katlı binanın enkazında kalan işadamına 8 saat sonra ulaşıldı.

Örnek bir çalışmayla yapılan kurtarma çalışmalarının görüntüleri ortaya çıktı

Oğlunu askeri birliğine teslim etmek için Van'a gelen işadamı Nuh Eki, geceyi Bayram Otel'de geçirecek ve ertesi gün İstanbul'a dönecekti. Ancak, saat 21.23'te meydana gelen depreme otelde yakalandı. Nuh Eki, kendisini kurtaran ekibi İstanbul'a döndükten sonra telefonla arayarak defalarca teşekkür ettiği belirtildi.

VAN BAŞARISININ ANALİZİ 23 Ekim depreminde ilk bir saat içinde Van Valiliği Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürlüğü ekiplerince hem Erciş hem de Van merkezde 8 ekip 78 personelle çalışma başladı. İlk andan itibaren Van Valiliği'ne bağlı iş makineleri, vinçler süratle enkaz noktalarına ulaştı. Sağlık hizmetleri ve arama kurtarma faaliyetleri konusunda Van Valiliği kriz merkezinin anında aktif olması, Van Valisi başkanlığında vali yardımcıları ve müdürlerden oluşan kriz merkezinin ilk 20 dakika içinde koordinasyonusağlama başarısı arama kurtarma konusunda gelinen başarıyı gösterdiği ifade edildi.Depremde 604 vatandaşımız hayatını kaybetti

9 Kasım tarihli depremde 30 kişi canlı olarak kurtarılmıştı. Daha sonra yakın illerden karayolu ile diğer illerden hava yoluyla kurtarma ekipleri 6 saat içerisinde tüm enkazlarda tam teşekküllü araç ve gereçlerle 85 ekibin oluşturduğu 1030 uzman personelle arama kurtarma çalışmalarına başlandı.Bu depremde yurt içinden 4.418 kişiden oluşan 140 ekip ile arama kurtarma çalışmaları yapıldı, 42 arama köpeği kullanıldı. 48 il ve 30 kurumdan gelen arama kurtarma ve sağlık personeli 73 THY, 76 askeri, 20 özel kargo olmak üzere toplam 169 uçakla ve karayolu ile bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Azerbaycan, Meksika, İran, İspanya, Fransa, G.Kore, Belçika, Japonya, İsveç ve Malezya'dan gelen toplam 12 yabancı ekip tarafından bölgede arama kurtarma çalışmaları yapıldı

9 Kasım tarihinde meydana gelen ikinci depremde ilk 2 saat içinde 166 kişiden oluşan 12 ekip enkazlara müdahale etmiş ve çalışmalar başlatılmış olup ilk altı saat içinde toplam 41 ekip ve 827 personele ulaşılmıştı.