Altındağ Üç Parka Daha Kavuştu

Ankara`da Altındağ Belediyesi, 3 büyük parkın daha açılışını yaptı.

Altındağ Üç Parka Daha Kavuştu
Karacaören, Karapürçek ve Şehit Üsteğmen Fatih Korçam parklarının açılışı eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Açılış töreni Karapürçek Parkı’nda düzenlendi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahibi olduğu törene, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, AK Parti İlçe Başkanı Halit Çakmak, meclis üyeleri, muhtarlar ve Altındağlı vatandaşlar katıldı.

Son birkaç yıldır Altındağ’ın hızla değiştiğini, bu değişimde imar çalışmalarının olduğu kadar belediye tarafından yapılan sosyal tesislerinin de önemli bir payı olduğunu belirten Başkan Tiryaki, 2012 yılı içinde çok büyük tesisleri hizmete açacaklarını, bu tesislerin Altındağ’ın çehresini değiştirmede daha önemli rol oynayacağını söyledi. “Bir taraftan açılışlar yapıyor, diğer taraftan ise tesislerin inşaat çalışmalarını sürdürüyoruz. Her 15 günde bir tesis açılışı yaptığımızda. Haziran 2012 tarihine kadar açacağımız bitmiş tesisimiz var. Anaokulları, gençlik merkezleri, kadın eğitim ve kültür merkezleri bu tesisler arasında yer alıyor.” diyen Başkan Tiryaki, imar çalışması biten yerleri yapılaşmaya açtıklarını, 2010 ve 2011 yılında Ankara’da en çok inşaat ruhsatı veren belediyenin Altındağ Belediyesi olduğunu belirtti.
Törende konuşma yapan Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel ise sosyal tesis alanlarının konut ve iş yeri olarak da ayrılabileceğini ama Altındağ Belediyesi’nin buralara parklar, kültür merkezleri yaparak önemli bir örnek oluşturduğunu belirtti. Türkel, ilerleyen günlerde daha büyük projelere imza atılacak olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından parkların eş zamanlı açılışı yapıldı. AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, tesislerin hayırlı olmasını diledi ve açılış sonrasında Başkan Tiryaki ve vatandaşlarla birlikte parkı gezdi.
Şehit Üsteğmen Fatih Korçam’ın babası Veysel Korçam, oğlunun 2009 yılında şehit olduğunu, o dönemde belediye yetkilileriyle görüşüp oğlunun isminin Altındağ’da yaşatılmasını istediğini, Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin bu talebi olumlu karşıladığını söyledi. Korçam, “Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Oğlumun ismi Altındağ’da daha önce bir sokağa verilmişti. Şimdi ismi bir parkta yaşayacak.” dedi.