Yayla Sorununun Çözümü İçin Toplanan İmzalar Tbmm`ye Ulaştırıldı

Osmaniye Tüm Sanayici İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şube Başkanı Murat Özkardeş `Yaylana sahip çık’ kampanyasında 10 bin imza toplandığını söyledi.

Yayla Sorununun Çözümü İçin Toplanan İmzalar Tbmm`ye Ulaştırıldı
Özkardeş, konuyla ilgili hazırladıkları dosyayı TBMM’de gerekli makamlara sunduklarını belirtti.

Murat Özkardeş, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Yayla Platformu üyelerinin Ankara’da gerçekleştirdikleri görüşmelerden umutlu döndüklerini ifade etti.

Yayla sorunun çözümü için bütün parti gruplarından destek alındığını kaydeden Özkardeş, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Ankara temaslarıyla ilgili bilgiler veren Özkardeş, “Yayla sorununun çözümü konusunda hazırlanan dosyalar ilimizde oluşturulan bir kurul ile CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuş’a makamlarında sunuldu. Çözüm konusunda tüm gruplar destek sözü verirken Orman Genel Müdürlüğü`nün sorunu bildiği ve bu konuda da bir hazırlık içerisinde olduğu bizleri mutlu etti. İnanıyoruz ki vatandaşlarımız yine yaylalarında huzur ve sağlık içerisinde yaşamaya devam edeceklerdir. Bizler bu konunun sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Osmaniye’nin en önemli sorunlarından birisinin, yaylalarda yaşayan vatandaşlara ormanı işgal ettikleri gerekçesiyle verilen cezalar olduğuna dikkat çeken Özkardeş, “Yıllardır süregelen bu soruna bir çözüm bulunması gerekiyor. Binlerce vatandaşımızı ilgilendiren yayla sorununa çözüm bulunması gerekiyor. Bu konuda Baro başkanlığımızdan, Özel İdare`den, Orman İşletme Müdürlüğü`nden, yayla derneklerimizden, sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir platform oluşturuldu ve bu platform çeşitli toplantılar yaparak sorunu masaya yatırdı. Siyasi partilerimizin il temsilcileri ve milletvekillerimizin katıldığı bir toplantı ile sorunun çözümü konusunda destek istendi. Daha sonra yayla platformu `Yaylana sahip çık` sloganı ile imza kampanyası başlattı ve kısa bir süre olmasına rağmen 10 binin üzerinde imza toplandı.” şeklinde konuştu.
Yayla sorunun çözümü konusunda Ankara’daki temaslardan oldukça umutlu olduklarını kaydeden Özkardeş, sonucu bekleyerek göreceklerini sözlerine ekledi.

Yayla Sorunu Çözüm Komisyonu Başkanı ve Baro Başkanı Avukat Hüseyin Sezgin ise şu anda yıkım kararı bulunan yayla evleri ile hapis cezası bulunanların olduğunu, yasanın çıkmasıyla bunların düşeceğini söyledi.