“Entelköy-Efeköy'e karşı” filmine renkli başlangıç

Yüksel Aksu'nun ikinci filmi “Entelköy Efeköy'e Karşı” filmin sembollerinden eşek ve deve, keçi gibi hayvanların da katıldığı kortej yürüyüşüyle tanıtıldı.

“Entelköy-Efeköy'e karşı” filmine renkli başlangıç
İlk filmi “Dondurmam Gaymak”ın ardından Muğla bölgesini tanıtan ikinci filmi “Entelköy Efeköy’e Karşı”yla yönetmen Yüksel Aksu sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.Çekimleri Milas’a bağlı Bafa beldesindeki Pınarcık köyünde tamamlanan film, 2 Aralık’ta gösterime girecek.

Filmin tanıtımı için Milas’ta düzenlenen kortej yürüyüşü son derece renkli görüntülere sahne oldu. Filmin sembollerinden olan ve yönetmen Yüksel Aksu’nun TBMM’ye devlet nezdinde ‘hayvan’ olarak tanınması için Milas’tan Ankara’ya başlattığı yürüyüşün de sembolü olan eşekle birlikte, filmde ön plana çıkarılan deve, keçi gibi hayvanların da yer almasıyla kortej ilgi odağı oldu

Hacı Ali Ağa Konağı’nda saat 14:00’te başlayan korteje Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, yönetmen Yüksel Aksu, filmde rol alan Pınarcık köylüleri ve yaklaşık 500 kişi katıldı

Menteşe Caddesi üzerinden Atapark’a ulaşan korteje, halkın ilgisi yoğun oldu

GalataFilm yapımı olan filmin kadrosunda, Şahin Irmak, Ayşe Bosse, Emin Gürsoy Recep Yener, Ayla Arslancan, Ümit Olcay, Hamit Demir, Engin Akın, Coco Erdinç, Sarı Sadettin ve Ali Sinan Demirkale yer alıyor. Filmin sürpriz ismi ise Bulutsuzluk Özlemi grubunun solisti Nejat Yavaşoğulları. Aksu’nun ilk filmi “Dondurmam Gaymak”ta olduğu gibi, köy halkı da filmde birçok farklı rolde sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.
Kaynak: İHA