Chp Lideri Kılıçdaroğlu Brüksel’den Döndü

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Solu Şemsiyesi Partisi’nin genel kuruluna katılan ve burada bir dizi temaslarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’a döndü.


CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve diğer partililer akşam saatlerinde Brüksel’den Atatürk Havalimanı’na geldi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ziyaret ile ilgili bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu’nun Brüksel’de bir dizi temaslarda bulunduğunu belirten Loğoğlu, “CHP Genel Başkanı, bazı liderlerin katıldığı panelde konuşmacı olarak yer aldı. İkili görüşmelerde Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Fule ve Bulgaristan Başbakanı ile toplantı yaptı. Yapılan panelde Arap Baharı’nın Avrupa üzerindeki etkileri ve AB ülkelerinin bakış açısı tartışıldı. Ziyarette CHP’nin, Türkiye - Avrupa Birliği arasındaki ilişkiye bakış açısını, Arap Baharı’na bakış açısını ve Türkiye’deki demokrasi ve hukukun üstünlüğü sorunlarını dile getirdik.” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU YOĞUN İLGİ GÖRDÜ`
CHP ile AB arasında bundan sonra daha düzenli temaslar yapılması konusunda bir anlayışın ortaya çıktığını aktaran Loğoğlu, “Bu ziyaret neticesinde CHP’nin daha faal olması gerektiği sonucu çıktı. CHP’ye tüm katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Kılıçdaroğlu yoğun ilgi gördü. Bu da CHP’nin tezlerinin geçerlilik kazandığını gösteriyor diye düşünüyoruz. CHP’nin ciddi bir iktidar alternatifi olduğu kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.