Bakan Şimşek`e Tüccarın İstekleri Aktarıldı

Van Ticaret ve Sanayi ve Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, önceki gün Van`ı ziyaret eten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e ekonomik alanda yaşanan sorunları aktardıklarını söyledi.

Bakan Şimşek`e Tüccarın İstekleri Aktarıldı
Nadiroğlu, AFAD merkezinde sivil toplum örgütleri ile yapılan değerlendirme toplantısında, Bakan Şimşek`e bölgenin en önemli cazibe merkezi olan Van`ın yaşanan büyük afetin ardından hayalet şehre dönüştüğünü belirttiklerini aktardı. Bu kentin yeniden kalkındırılması gerektiğini anlatan Mirza Nadiroğlu, "Bunun için yapılacak çalışmaların acil ve sonuç odaklı olması beklentimizdir. Van`ın şu an itibarı ile bankalarda kullanılan kredi miktarı 1.5 milyar TL`dir. Bunun 1 yıllık ertelemesinin hazineye maliyeti225 milyon TL`dir. Bu konuda hükümetimizin gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Mevcut durum itibarı ile tüccar ve sanayicinin iş yapamadığını, kentte ekonomik hayatın durma noktasında olduğunu belirten Nadiroğlu, "Bu konuda yapısal ve gerçekten burada ekonomik hayatı yeniden canlandıracak tedbirler alınmasını bekliyoruz. 23.10.2011 ile 23.10.2012 tarihlerini kapsayan 1 yıllık süre için sigorta primleri ve vergi dairesi ödemelerinin alınmamasını, 6111 sayılı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Yasası nedeniyle işlem yapan mükelleflerin işlemlerinin bir yıl ertelenmesiniistiyoruz. Kamuya iş yapan üyelerimizin alacaklarının bir önce ödenmesi zor durumdaki üyelerimizi rahatlatacaktır. Ayrıca KOSGEB`in kullanıma açtığı 100 bin TL`lik kredi paketinin üst limitinin 250 bin TL olması ve kullandırma esnasında bürokrasiden kaçınılması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca KOSGEB tarafından 5 bin üyeye 30 bin TL ve bin 500 üyeye 100 bin TL Kredi ile TOBB`un vereceği 25 milyonluk TL ile birlikte piyasaya 275 milyon TL lik sıcak para girişi olacaktır. Bu ekonomik destek de bu süreçte Van`ıntoparlanması açısından çok önem verdiğimiz bir durumdur" ifadelerini kullandı.

Nadiroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`ın, aktarılan bilgileri not aldığını ve gerekli düzenlemelerin yapılması için çalışma yapılacağı sözünü verdiğini anlattı.
Kaynak: İHA