Kuzen Katiline 15 Yıl Hapis

Bursa`da alkol alırken tartıştığı kuzenini av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kuzen Katiline 15 Yıl Hapis
2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde "adam öldürmek" suçundan 18 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık S.Y. (31), son kez hakim karşısına çıktı. Parkta tek başına alkol alırken daha önceden tartıştıkları için aralarında husumet bulunan amcasının oğlu Ramazan Yavaş (35) ile karşılaştıklarını belirten S.Y., "Ölen Ramazan Yavaş, beni yanına çağırdı. Ben de gitmedim. Bunun üzerine o yanıma gelip, `Beni adam yerine koymuyor musun?` diyerek bana vurmaya başladı. Benden büyük olduğu için sesimi çıkarmadım. Olay çıkmamasıiçin eve geldim fakat üzerimdeki cep telefonumu düşürdüğümü fark ettim. Telefonumu almak için geri dönecektim. Kuzenimin tekrar bana saldıracağından korktuğum için yanıma av tüfeğini de aldım. Beni görüp üzerime yürüyünce de onu korkutmak için av tüfeğini ateşledim. Gerisini hatırlamıyorum" dedi.

Mahkeme sanığı "ağır tahrik altında adam öldürmek" suçundan önce 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ardından duruşmadaki iyi hali ve sabıkasız oluşu sebebiyle sanığın cezası 15 yıla indirildi.
Kaynak: İHA