Zülfü Livaneli'ye 40. sanat yılında muhteşem kutlama

Dünyaca ünlü caz müziği gitaristi Al Di Meola ve Zülfü Livaneli , New York kentinin ünlü parkı Central Park'ta düzenlenen "İstanbullive:Türkiye'nin Sesleri ve Renkleri Konseri"nde biraraya geldi.

Zülfü Livaneli'ye 40. sanat  yılında muhteşem kutlama
Dünyaca ünlü caz ve dünya müziği gitaristi Al Di Meola, Zülfü Livaneli’nin '40. Sanat Yılı'nı muhteşem bir konserle onurlandırdı. Di Meola ve Zülfü Livaneli, İş Sanat’ın imza attığı bu çok özel projede bir araya geldi.

Meola, "Bu akşam burada çok özel bir müzik adamının onurunda onun 40. Sanat Yılı’nı kutlamak için buradayız" diyerek Livaneli’yi takdim etti. Sonrasında Livaneli ve Meola, 'Yiğidim Aslanım' ve 'Kardeşin Duymaz' gibi parçalarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Al Di Meola da Livaneli'ye bazı şarkılarında eşlik etti. Konserin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zülfü Livaneli, New York'ta Central Park'ta konser vermenin çok güzel olduğunu belirterek konseri izlemeye hem Türklerin hem de Amerikalı ve Yunanların gelmasinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Livaneli:
"Central park'ta New York'un göbeğinde bu şarkıları söylemek çok hoş bir duygu. Misafir sanatçılar çok başarılıydı. Bana sahnede çok güzel bir doğumgünü sürprizi yaptılar" şeklinde konuştu.
Livaneli'nin "Leylim Ley" parçasını İngilizce seslendiren Selloane Lekhoaba da izleyicilerden büyük alkış aldı.