Oltu’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı

Erzurum’un Oltu İlçesi’nde 24 Kasım öğretmenler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Oltu’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı
Sabah hükümet meydanında bulunan başöğretmen Atatürk’ün anıtı önünde düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş tarafından konuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından törene Oltu Anadolu Yusuf Ziyabey Lisesi salonunda devam edildi

Programda günün anlamı belirten konuşmayı Yusuf Ziyabey Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Alper Kayık yaptı. Öğrencilerin okuduğu şiirleri devam eden program öğretmenler adına konuşmayı ise emekli öğretmen Ufuk Ceylan yaptı. Ceylan 25 Aralık 1983 tarihinde göreve başladığını ve bu kutsal görevi 27 yıl 8 ay yaptıktan sonra 20 Temmuz 2011 tarihinde emekliye ayrıldığını söyledi. Ceylan konuşması sırasında zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Hayatının 28 yılını dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe adadığını söyleyen Ceylan, “Anılarım, hayallerim gözlerimden ve yüreğimden hiç silinmeyecektir”dedi Şehit öğretmenlerin slayt gösterisi, orotoryo gösterisi ve mesleğe yeni başlayan çiçeği burnundaki öğretmenler yeminlerini Yusuf Ziyabey Anadolu lisesi Müdürü Keğap Erdoğan eşliğinde yaptı. Programda daha sonra Öğrenmenler günün münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören Okul korosunun seslendirdiği şarkılarla son buldu.

Törene Oltu kaymakam Fatih Çobanoğlu, Garnizon komutan vekili Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Recep Final, Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Jandarma Bölük Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Serdar Babayiğit, Emniyet Müdürü Fatih Terzi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, MHP İlçe Başkanı Emekli Öğretmen Mehmet Coşkun, İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu ve çok sayıda emekli öğretmen ve çalışan öğretmen katıldı.
Kaynak: İHA