Kaplanlardan Engelli Çocuğa Yardım

İsimlerini kışın kar ve buzlu suda yaptıkları banyo ile duyuran Herkes İçin Spor Federasyonu`na bağlı Erciyes Kar Kaplanları, bu kez dağ ve tepelerde spor yaparken topladıkları plastik kapaklarla zihinsel ve bedensel engelli bir çocuğu sevindirdi.

Kaplanlardan Engelli Çocuğa Yardım
Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Plastikçiler Odası`nın `Mavi Kapak Kampanyası`na 3 ay önce katılan Erciyes Kar Kaplanları, dağ ve tepelerden sonra piknik yapılan bölgelerde çevre temizliği yaparken plastik kapak topladı. Bu süre içinde 170 kilogram kapak toplayan kaplanlar, bunları Kayseri Plastikçiler Oda Başkanı Yusuf Özkan`a teslim ederek bir tekerlekli sandalye aldı. Kaplanlar, daha sonra bu sandalyeyi, Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği Talas Bahçelievler Mahallesi`nde oturan zihinsel vebedensel engelli 10 yaşındaki Hakan Coşkun`a teslim etti. Annesi Duygu Coşkun`un kucağında gelip arabası ile evine dönen engelli Hakan`ın sevinci de görülmeye değerdi.

Duygu Coşkun, "Benim çocuğum arabasına kavuştu, dilerim diğer kucakta taşınan çocuklar da kavuşur" dedi. Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Davut Güleç, doğada bilinçli spor yaparken hem temizlik yaptıklarını hem kapak topladıklarını hem de yeşillendirme çalışmalarına katıldıklarını belirterek, herkesin doğduğu ve doyduğu topraklara borcu olduğunu, atıkların geri dönüşüme katkısı ile milli servetin zenginleştiğini söyledi.

Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı ile yardımcısı Osman Doğan da yapılan bu manevi yardımla çok duygulandıklarını, bu tür kampanyalara tam destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Mili Eğitim Çevre Projeler Koordinatörü Hakan Tatlı, `Mavi Kapak Kampanyası` ile 10 ton kapak toplayarak okullara kucaklarda taşınan 96 engelliyi arabaya kavuşturduklarını belirtti. Tatlı, "Sanırım en anlamlı yardım, dağ ve tepelerde toplanan bu kapaklar oldu. Çok duygulandım" derken, Kayseri Plastikçiler Odası Başkanı Yusuf Özkan da doğanın plastikleri 100 yılda erittiğine çekerek, "Üstelik bu plastiklerin hammaddesi ithal ediliyor. Ama böyle toplanan plastikler geri dönüşüme kavuşuyor ve milli servetzarar görmüyor. Tüm toplum bu konuda bilinçlenmeli, milli servete katkıda bulunmalı" diye konuştu.
Kaynak: İHA