Expo Bayrağı Antalya`da

Paris`te Dünya Botanik EXPO 2016 bayrağını alan Antalya, düzenlenen resepsiyonla başarısını kutladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk`ün Antalya`ya demiryolu yapılması yönünde vasiyeti olduğunu vurgulayarak, "Boynumuzun borcu" dedi.

Antalya`nın 2016 yılında düzenlenecek Dünya Botanik EXPO`yu alması nedeniyle Paris Pullman Otel`de bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile eşi Yasemin Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Antalya milletvekilleri Sadık Badak, Hüseyin Samani, CHP Antalya milletvekilleri Deniz Baykal, Osman Kaptan, Gürkut Acar, Yıldıray Sapan, MHP Antalya milletvekilleri Tunca Toskay, Yusuf Ziya İrbeç, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak,Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ile iş adamları ve gazeteciler katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, EXPO bayrağını alan Antalya`nın Türkiye tarihinin en büyük organizasyonlarından birisine ev sahipliği yapacağını söyledi. Başarının elde edilmesinde katkısı bulunanlarateşekkür eden Akaydın, asıl güçlüğün bundan sonra başlayacağını belirterek, "Antalya ekibi, siyasi düşünceden uzak bir takım anlayışı içinde bu işin üstesinden gelecektir. Alnımızın akı ile bu işten başarı ile çıkacağımıza inanıyorum. Ama hazır buradayken Sayın Ulaştırma Bakanımıza da söylemeden geçemeyeceğim. Eğer bu süreç içinde Aksu`dan bir demiryolu geçerse, ki Antalya bu arzu ile bakıyor, bu organizasyonda böyle bir yatırım da etkili olur" dedi. "ATATÜRK`ÜN VASİYETİ BOYNUMUZUN BORCU" Bakan Yıldırım ise, Antalya`nın EXPO maratonunu başarı ile tamamladığını, sıranın İzmir`de olduğunu söyledi. İzmir`in Antalya`da yapılan EXPO çalışmalarını izleyerek bir yol belirleyeceğini ifade eden Bakan Yıldırım, EXPO 2020 için de var güçleri ile çalışacaklarını söyledi. AK Parti hükümeti olarak Türkiye`yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına yükseltme hedefinde olduklarını vurgulayan Yıldırım, "Bunun için projelerimiz devam ediyor. 11 bin 900 kilometre olan demiryolu ağımızı iki katına çıkarmak da buprojelerimiz içinde. Mustafa Kemal Atatürk`ün vasiyetinde Antalya `Burada demiryolu olmalıdır` dediği illerden birisidir. Mustafa Kemal Atatürk`ün vasiyetini yerine getirmek ise hepimizin boynunun borcudur" diye konuştu.

EXPO`nun sadece Antalya değil Türkiye için büyük bir başarı olduğunu dile getiren Bakan Eker de, `EXPO 2016 Antalya` adıyla yapılacak olan organizasyonun `Çiçek ve Çocuk` temasıyla gerçekleştirilecek olmasının Antalya için anlamlı olduğunu vurguladı. Antalya`nın işbirliği içinde bu organizasyondan alnının akıyla çıkacağını ifade eden Eker, "Bunu Antalya hak ediyor" dedi

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise, verdiği destekten dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a teşekkür etti. Antalya`nın disiplinli ve inançlı çalışması sayesinde bayrağı kazandığını dile getiren Vali Altıparmak, "Bundan sonra 2016`da Antalya için en iyisini yapmaya çalışacağız" diye konuştu

Gecede EXPO için çalışan kamu kurum müdürleri, vali yardımcıları ve ATSO, ATB, OAİB başkanlarına birer teşekkür plaketi verildi.
Kaynak: İHA