Dika Olağan Toplantısını Midyat`ta Yaptı

Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin’i kapsayan TRC 3 bölgesi olarak nitelendirilen Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ilk defa bir ilçede genel toplantısını gerçekleştirdi.

Dika Olağan Toplantısını Midyat`ta Yaptı
Mardin`in Midyat ilçesinde düzenlenen toplantıya 4 ilin valisi, belediye başkanları, sanayi ve ticaret oda başkanları ile il genel meclis başkanları katıldı. Toplantı Batman Valisi Ahmet Turhan başkanlığında gerçekleşti.

DİKA, 2011 yılı 11. olağan yönetim kurulu toplantısında genel sekreterlikçe ön izleme ziyaretleri ve bütçe revizyonları tamamlanan KOBİ’lerin başvurabileceği sektörel gelişme için toplam 10 milyon lira, Belediyelerin, il özel idarelerinin ve köylere hizmet götürrme birliklerinin başvurabileceği kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesi için 4 milyon lira ile Organize Sanayi Bölge Müdürlüklerinin, Küçük Sanayi Siteleri`nin başvurabileceği Müşterek Sanayi ve Ticaret Alanlarının İyileştirilmesi Mali Destek Programları için toplam 3 milyon lira ayılması Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği’nin 21 inci maddesinin 9 uncu fıkrası gereğince belirlendi.

Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı Koordinasyonunda; Batman’da İş Geliştirme Merkezi`nin kurulması ile Hatay-Midyat Turizm koridoruna yönelik faaliyetler için projelendirme çalışmalarının sürdürüldüğü. Ayrıca hazırlanacak projeler AB’ye sunulduktan sonra projeler bölgede ajans koordinasyonunda yürütüleceği belirtildi. Toplantıda, bir yıl boyunca yönetim kuruluna başkanlık eden Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, yeni yönetim kutulu başkanı Batman Valisi Ahmet Turhan’dan plaket aldı.

Matiat otel toplantı salonunda düzenlenen olağan genel kurul toplantısında, Batman Valisi Ahmet Turhan, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Siirt Valisi Musa Çolak, DİKA genel sekreteri Abdullah Erin ile dört ilin belediye başkanları, sanayi ve ticaret oda başkanları, il genel meclis başkanları hazır bulundu.