China Southern Aırlınes İstanbul`da

Çin`in en büyük havayolu şirketi olan China Southern Airlines, Pekin-Urumçi-İstanbul hattında ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Uçuşun ardından havalimanında bir kokteyl düzenlenirken, İstanbul Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Hava Meydanları Başmüdürü Celal Özuğur, ve şirketin CEO`su Tan Wan Geng törende hazır bulundu. Özuğur, Tan Wan Geng`e sırt numarası, uçuşun ilk sefer sayısı olan bir Türk Milli Futbol Takımı forması hediye ederken, Çinli heyette karşılık olarak şirketlerinin bir uçak maketini takdim etti.

İlk uçuş ile birlikte havalimanında çiçekler ve Türk lokumuyla karşılanan yolcuların bir hayli memnun olduğu gözlerden kaçmazken, konu ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplandıran şirketin CEO`su Tan Wan Geng, Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin hızlı bir şekilde gelişmekte olduğunu belirterek, bu seferlerin bu işbirliğini geliştireceğini söyledi. Filosundaki uçak ve taşıdığı yolcu bakımından Çin`in en büyük, dünyanın ise dördüncü büyük havayolu şirketi olduklarınıanlatan Geng, "Dünyanın bir numarasını olmaya çalışıyoruz. Uluslararası stratejilerimizi bu yönde geliştiriyoruz" diye konuştu.

Asya ve Avrupa`nın ortasında, zengin bir tarih ve kültür mirası bulunan İstanbul`a sefer başlatmalarının uluslararası stratejilerinin bir adımı olduğunun altını çizen Geng, "Uçuş ağımızı genişleterek yolculara en güvenli ve en rahat uçuşları sağlamak istiyoruz. İstanbul seferlerimize yaklaşık bir yıllık bir hazırlıktan sonra başlattık. Haftada üç gün yapacağımız seferlerde doluluk oranlarımızın yüze 70`lerde olduğunu söyleyebilirim. Bu oranın artması ile seferlerimizi ilerleyen zamanda her güneçıkartabiliriz" dedi.

İstanbul seferlerinin tanıtımı için Ajda Pekkan`a teklif götürüp götürmediklerinin sorulması üzerine de Geng, "İstanbul uçuşlarının tanıtımı için Türkiye`nin önde gelen sanatçıları ile görüşmelerimiz sürüyor. Şu an kesin bir anlaşmaya varamadığımız için isim söylemem pek doğru olmaz" diye konuştu.
Kaynak: İHA