Bitlis`te 10 ayrı kazada 30 kişi yaralandı

Bitlis-Tatvan karayolunda bugün aşırı buzlanma ve yoğun sis nedeniyle meydana gelen 10 ayrı kazada, 1`i polis 30 kişi yaralandı.

Bitlis`te 10 ayrı kazada 30 kişi yaralandı
Bitlis- Tatvan karayolunun Rahva Mevkii`nde, sabah saatlerinde aşırı sis ve buzlanma nedeniyle aralarında öğrenci servisinin de bulunduğu 10 ayrı araç kaza yaptı. Kazaların ardından bölgede ulaşımı sağlamaya çalışan trafik ekibinin otomobili, yoldan geçen TIR`ın çarpması sonucu yaklaşık 3 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada kullanılamaz hale gelen araçta bulunan polis memuru Erol Özdemir yaralandı.

Öte yandan öğrencileri taşıyan servis minibüsü ile karşı yönden gelen otomobilin çarpışması sounucu meydana gelen kazada 16 öğrenci yaralandı. Bitlis’ten aldığı öğrencileri Tatvan’daki Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi`ne götürmek üzere yola çıkan 13 AD 621 plakalı, Yılmaz Tan yönetimindeki servis minibüsü, Bitlis Rahva mevkiinde, aşırı sis ve buzlanma nedeniyle, karşı yönden gelen, plakası ve sürücüsü belirlenemeyen otomobille çarpıştı. Minibüste bulunan 16 öğrenci yaralandı. Yaralanan öğrenciler, 112 Acil Servis ekiplerince Tatvan Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.

Bitlis’te bugün buzlanma ve yoğun sis nedeniyle meydana gelen diğer 8 kazada da 13 kişi yaralandı. Yaralılar Bitlis ve Tatvan’daki hastanelere kaldırıldı.