Umke Ekibine Teşekkür Belgesi

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, Van ve Erçiş’te deprem sonrası kurtarma çalışmalarına katılan 53 kişilik Ulusal Medikal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)`ne teşekkür belgesi verdi.

Umke Ekibine Teşekkür Belgesi

Kurtarma ekibinde yer alan Dr. Hatice Ayşin, bir hafta boyunca bölgede bulunduklarını ve kendilerini en çok, Van’da görevli 112 Acil Servis ekiplerinin depremde yaralanan akrabalarını bırakıp, kurtarma çalışmalarına katılmalarının duygulandırdığını söyledi.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, Van’da meydana gelen üzücü deprem sonrasında, Kayseri UMKE ekibinin hemen bölgeye gittiğini ve kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade etti. Bu tür üzücü olayların meydana gelmemesi temennisinde bulunduklarını anlatan Çetinkara, şunları söyledi: “Arkadaşlarımız bölgeye ulaştıklarında, Van ve Erçiş’te kurtarma çalışmalarına katılarak bölgedeki insanlarımıza yardımcı oldular. Emeklerini esirgemeyen bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çünkü bugün, orada olan deprem bugün yarın bizim burada olabilir. Yardımlaşma karşılıklı olur ve bugün onlara ise yarın bize olabilir. Biz ülkemizin hiçbir yerinde deprem olmasını istemeyiz. İnşallah böyle üzücü bir olayla da bir daha karşılaşmayız. Ama her zaman da hazır olmalıyız. Bu konuda UMKE ekibindeki arkadaşlarımız sürekli eğitim ve hazırlık yapıyor. Biz onlara bu gayretleri ve çalışmalarına karşı birer teşekkür belgesi veriyoruz.” dedi.

UMKE ekibinde bulunan Dr. Hatice Ayşin, bölgeye ulaştıktan sonra ciddi bir çalışma yaptıkları belirtti. Hatice Ayşin, Van halkının kendilerine teşekkür ettiğini ama sürekli meydana gelen artçı depremlerle morallerinin bozulduğunu hatırlattı. Ayşin, Van`da görevli olan 112 Acil Servis ekibindeki meslektaşların ve çalışanların çalışmalara katılmasının kendilerini duygulandırdığını anlattı. Ekipteki arkadaşların, depremde akrabalarının yaralanmış olmasına rağmen kurtarma çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.