Simitçiden Vanlı Depremzedelere Yardım Kampanyası

Zonguldak`ta simitçilik yapan Fikret Çilingir(51), Vanlı depremzedelere anlamlı bir yardım kampanyası başlattı.

Simitçiden Vanlı Depremzedelere Yardım Kampanyası
Esnaflık yaparken iflas etmesinin ardından iki yıldır simitçilik yaparak geçimini sağlayan Fikret Çilingir(51), bir günlük gelirini Vanlı depremzedelere gönderecek.
Tek başına yaşayan ve kendisi de yeşil kartlı olan Çilingir, simit aldığı fırıncıyı ikna ederek kampanya başlattı. Kampanyaya destek için 10 liralık simit alan balıkçı esnafı Orhan Yazıcı, “Ne kadar güzel bir şey. Memleketimizde ne güzel birlik ve beraberlik var. Bu arkadaşın yaptığı yardımı alkışlıyorum. Kendisini tanıyoruz, günde 5 lira ancak kazanıyor. Sigortası yok, ama yine de fırıncıyı ikna ederek böyle bir kampanya başlatmış. Bizler de buna destek veriyoruz.” dedi.
Simit alarak Vanlı depremzedelere destek olmaya çalışan diğer vatandaşlar da “Böyle bir etkinlik düzenlediği için kendisine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

DÜN ESNAFTI BUGÜN SİMİTÇİ
Simit aldığı Öztürk Simit Fırını`yla anlaşarak akşama kadar olan gelirini banka aracılığıyla Van’daki depremzedelere göndereceğini belirten simitçi Fikret Çilingir(51), "Ben 16 senelik esnaftım, şu an simit satıyorum. Yarın ne olacağımız belli değil. Van`daki çadırlarda çocuklar var, ölenler var, bir ekmeğe muhtaç olanlar var. En büyük yardımı devletimiz yapıyor, ama bizlerin de gücümüz yettiğince bir şeyler yapmamız lazım.” ifadesini kullandı.