New York Belediye Başkanı'na protesto

ABD'de, gelir dağılımı eşitsizliği, ekonomik kriz ve işsizliğe karşı binlerce kişinin girişimiyle ikinci dolduran 'Wall Setreet'i İşgal Et' protesto gösterileri dün de sürdü.

New York Belediye Başkanı'na protesto
Ülke genelinde adım adım yayılan protestoların ilk başladığı yer olan New York'ta protestocular, Wall Street yakınlarındaki Zuccoti Park'ta kurdukları çadır kampının dağıtılmasının sorumlusu olarak gördükleri New York Belediye Baskani Michael Bloomberg'i protesto etti.

Bloomberg'in evinin önünde toplanmalarına polisin izin vermediği eylemciler, ellerinde tencere, tava, düdük, davul, trampet, saksofon ve başka müzik aletleri ile dün öğlenden sonra Bloomberg'in malikanesinin bulunduğu 79 sokak ile 5. Cadde köşesinde başlattıkları gösteriyi gece boyunca da sürdürdü.

Wall Street isyancıları, kendilerine karşı NYPD'nin şiddet uygulamasının ve 'Wall Street'i İşgal Et' girişiminin ilk başladığı yer olan Zuccoti Parkı'nda kurdukları çadır kampının dağıtılmasından sorumlu tuttukları New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'i evinin yakınlarında protesto etti. New York'un sayılı zenginlerinden olan Bloomberg'in, kendisinin de içinde bulunduğu yüzde 1 azınlık için yüzde 99 çoğunluğun haklarını satmakla suçlayan göstericiler, Bloomberg aleyhine sloganlar attı.

Polis, göstericilerin ve New York Belediye Başkanı'nın evinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bloomberg'in basın danışmanlığında çalıştığını söyleyen Mary DeBlase'nin, 'Belediye Başkanı sizin yüzünüzden evine girip çıkamaz oldu. Siz onu sıkıştırdığınız için, doğal olarak o da sizi sıkıştıracak' sözleri kalabalıkta tepkiye yol açtı, protestocular bu sözlere, hep bir ağızdan 'Bloomberg utan' diye karşılık verdi. Gösteride, çalınan müzikler eşliğinde dans eden, sıra dışı giysiler giyen eylemcilerle renkli sahneler de yaşandı.