Kurban Gönüllülerinin Ödülleri Afrikalı Öğrencilerden

Karapınarlı hayırsever gönüllüler, Kurban Bayramı`nda Kenya’ya giderek kurbanlarını ihtiyaç sahibi insanlarla paylaşan Karapınarlılara, Sevgi Pınarı Derneği aracılığı ile teşekkür etti.

Kurban Gönüllülerinin Ödülleri Afrikalı Öğrencilerden

Sevgi Pınarı Derneği’nin 2007 yılında faaliyete geçtiğini söyleyen Dernek Başkanı Ünal Karagöz, “Van depreminde büyük fedakârlık gösteren, şimdi ‘Kardeşlik Zamanı’ diyerek Kurban Bayramı`nda aç ve fakir Afrika halkı için sessiz kalmayan Karapınar halkına huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi. Karagöz, ayrıca, derneğin bu faaliyetlerine devam edeceğini söyledi.
Kimse Yok Mu Derneği’nin yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetleri hakkında bilgi veren Konya Şube Başkanı Hasan Aşcı ise bu yıl Anadolu insanının yaptığı büyük fedakârlıkla Afrika ülkelerindeki yoksul halkı bir nebze de olsa sevindirdiklerini belirtti.

Aşçı, “Somali, Kenya ve Van için seferber olan Anadolu insanını canı gönülden kutluyorum. Bu büyük fedakarlığa ortak olan Karapınar halkına ayrıca şükranlarımı sunarım. Sevgi Pınarı Derneği ile ortaklaşa yapılan kurban faaliyetlerinde, başta depremzede halkı olmak üzere bir çok ülkenin yaralarına merhem olmaya çalıştık. Kimse Yok Mu Derneği adına Karapınar Sevgi Pınarı Derneği’ne huzurlarınızda teşekkür ederim.” diye konuştu.
Programda, yardım gönüllülerinden ve kurbanı Kenya’da geçiren Karapınarlı esnaf ve iş adamlarının ortak çağrısı ise yaşanan insanlık dramlarına sessiz kalınmaması gerektiği oldu.
Sabah Dershanesi Kurucu Müdürü Mübah Arı, orada yaşanan insanlık dramını bu programla bir kez daha yaşadıklarını belirterek, “Yaşadığım en güzel bayramdı bu bayram. Önümüzdeki bayramlarda şimdiden arkadaşlarla yerlerimizi ayırttık, tekrar gitmeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
Bu arada, Arı’nın plaketini Tanzanyalı Şerif takdim etti. Bir başka kurban gönüllüsü Mustafa Şentürk ise şunları ifade etti: “Bizim her bayram evimizde geçirdiğimiz bayramlara bakıyorum, bir de Kenya`da yaşadığım bayrama bakıyorum, aradaki fark yoksula, yetime, muhtaç kişilere yardım etmek ve onlarla birlikte acılarını paylaşmak. Burada yaşayan insanların ve Müslümanların mücadele ettiği fakirliği hayatım boyunca unutmayacağım. Bu insanlara, gerek eğitim öğretim yoluyla, gerekse Kurban Bayramı vesilesiyle yardımcı olmaya çalışan insanlara teşekkür ediyorum.” Şentürk`ün plaketini Kenyalı Cemal verdi.

Karapınar Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan programa; Belediye Başkanı Mehmet Mugayyitoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Duran Karagöz, Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Aşcı, Karapınarlılar Derneği Başkanı Mustafa Özsoy, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.