Kktc`den Van`daki Depremzedelere Yardımlar Devam Ediyor

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay ile Tarım Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük’ü ziyaret ederek, Somali ve Van depremzedeleri için toplanan paraları ilgililere iletilmek üzere Başbakan İrsen Küçük’e teslim etti.



Başbakan İrsen Küçük, yaptığı konuşmada Kıbrıslı Türklerin Anavatan Türkiye’ye yönelik duyarlılıklarını her zaman ortaya koyduklarını söyledi. Küçük, bir süre önce Van’da meydana gelen deprem neticesinde birçok kişinin hayatını, evini kaybetmesi ve birçok kişinin yaralanmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.


KKTC ile Anavatan Türkiye halkının her zaman bir birinin yardımına koştuğunu, ihtiyaç duyulduğu zaman bir birlerine katkı yapmak istediğini söyleyen Küçük, Van depremzedeleri için de bir yardım kampanyası başlattıklarını hatırlattı. Küçük, Somali’de yaşananlardan dolayı üzüntü duyduklarını da ifade ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali’yi ziyaret ettiğini ve Türkiye’nin Somali’ye yaptığı yardımları hatırlattı. Başbakan Küçük’ün konuşmasının ardından Tarım Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu bakanlığına bağlı personelden toplanan 6 bin 185 TL’lik çeki Van depremzedelerine iletilmek üzere Küçük’e teslim etti.


Din İşleri Başkanı Talip Atalay da yardımları peyderpey yapmanın daha yararlı olacağı yönündeki düşüncesini ifade etti ve Van depremzedelerine yönelik kampanyaların sürdüğünü kaydederek yardımların devam etmesi temennisinde bulundu. Atalay, Din İşleri’nin başlattığı kampanya çerçevesinde Somali için toplam 533 bin TL’lik yardımın toplandığını söyledi ve bunun 285 bin TL’lik kısmını Küçük’e ileterek geriye kalanın Ziraat Bankası Diyanet İşleri Hesabı’na yatırıldığını kaydetti.


Van depremzedeleri için ise 75 bin 800 TL’lik bir yardım toplandığını belirterek bu miktarı Başbakan Küçük’e veren Atalay, depremzedeler için kampanyanın sürdüğünü ifade etti.