``hayalet Köy`` Lokman

Adıyaman`ın Lokman köyünde 40 olan hane sayısı yaşanan göçlerin ardından 1`e düşerken, köyün girişine yaptırılan kapıya kilit vuruldu.

``hayalet Köy`` Lokman
Adıyaman`da bir dönemler 40 bin ailenin geçimini sağlayan tütüne getirilen kotanın ardından köyden kente göçlerin en açık örneği merkeze bağlı Lokman köyünde yaşandı. Tütüne getirilen kota sınırından önce Lokman köyünün 40 olan hane sayısı 12 yılda 1`e düştü. Kente göç eden arazi sahipleri ise topraklarını işletilmek üzere yarıcıya bıraktı. Köyün boşalmasını fırsat bilen bazı kişilerin gece geç saatlerde baraj kenarında alkol alıp uygunsuz davranışlarda bulunması üzerine arazi sahiplerini hareketegeçirdi. Arazi sahipleri, çareyi köyün girişine kapı yapmakta buldu. Köyün girişine demir kapı yaptıran arazi sahipleri, kapıya kilit vurdu

Köyde yarıcılık yapan Mehmet Göksu, köyde daha önce 40 hane olduğunu fakat şuan köyde kendisinden başka kimsenin yaşamadığını söyledi. Göksu, arazilerde bulunan ağaçlara zarar veren ve çevreyi rahatsız eden şahıslar nedeniyle önlem aldıklarını bundan sonra da rahatsız edilmeyeceklerini söyledi., köyün girişine demir kapı rahatsız edildikleri için yaptıklarını ifade etti.
Kaynak: İHA