Gül, Krallar Gibi Karşılandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, Buckingham Sarayı Suvari Birliği tören alanında gerçekleştirilen görkemli bir törenle Kraliçe 2.

Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü tarafından karşılandı.


Tören alanının White Hall Kapısı`ndan Türk bayraklı araçla Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül girdi. Öndeki araçta, Galler Prensi Charles Cumhurbaşkanı Gül`e eşlik ederken, arkadaki araçta, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Prens Charles`ın eşi Cornwall Düşesi Camilla`nın yerine kraliyet temsilcisinin Hayrünnisa Gül`e eşlik ettiği görüldü.

Gül çiftini tören alanına kurulan platformda, Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Philip karşıladı. Bu arada sırada Green Park`ta 41 pare, Tower of London`da da 62 pare top atışı yapıldı. İngiltere Başbakanı David Cameron, Dışişleri Bakanı William Hague, İçişleri Bakanı Theresa May ve Kraliyet mensupları da Gül ve eşini karşılamak üzere burada hazır bulundu.


İstiklal Marşı`nın çalınmasının ardından Edinburgh Dükü Philip eşliğinde Cumhurbaşkanı Gül Kraliyet Şeref Kıtası`nın yanına gelerek askerleri selamladı. Bunun ardından ise Süvari Birliği eşliğinde Kraliyet atlı arabaları tören alanına geldi. Kraliçe Elizabeth ve Cumhurbaşkanı Gül ilk arabaya binerken, Hayrünnisa Gül ile Edinburgh Dükü Philip ikinci arabada yerlerini aldı. Atlı arabaların tören alanından ayrılışı sırasında ikinci kez İstiklal Marşı çalındı.

Cumhurbaşkanı’nın atlı arabalarını ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan`a Prens Charles`ın eşlik ettiği atlı araba ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve eşi Şule Akar, Türkiye`nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ve eşi Emel Çeviköz ile İngiltere`nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway ve eşini taşıyan diğer arabalar takip etti.


Cumhurbaşkanı ve Kraliçe’yi taşıyan konvoy, Türk ve İngiliz bayraklarıyla donatılan Mall Caddesi`nden geçerek Buckingham Sarayı`na yöneldi. Birçok insan Kraliçe ve Cumhurbaşkanı’na sevgi gösterisinde bulundu.