Depremzede 7 Aile Erdemli`ye Getirildi

Van`da meydana gelen depremden sonra Van Valiliği tarafından yurdun değişik illerine gönderilen depremzedelerden 7 aile, Mersin`in Erdemli ilçesine getirildi.

Depremzede 7 Aile Erdemli`ye Getirildi
Sabahın erken saatlerinde ilçeye giriş yapan kafile, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü`nün dinlenme tesislerine yerleştirildi. 44 kişilik grup tesiste bulunan ve bir ailenin rahatlıkla kalabileceği `Oba` olarak isimlendirilen konutlara yerleştirildi. Depremzede grupta biri 1 aylık olmak üzere 24 çocuk ve 20 yetişkin bulunuyor.

Depremde sahip olduğu bütün her şeyini kaybettiğini belirten Ümit Bozkurt, "Van`da hayvancılıkla uğraşıyordum. 7 kişilik bir ailem var. Deprem anında düğündeydik. 2 katlı evimiz yıkıldı. Hayvanlarım telef oldu. Van Valiliğine başvurduk, buraya geldik. Orayı giderek görmek lazım. Herkes çok mağdur durumda. Van tamamen bitmiş bir durumda. Vatandaş şuanda kar ve yağmur içerisinde. Devlet gerçekten gerekeni yaptı bizim için. Memnunuz" diye konuştu.

Aile büyükleri konutlara yerleşmeye çalışırken depremzede çocuklar tesis içerisindeki boş alanda top oynayarak stres attı.
Kaynak: İHA