Deprem Şehidi Öğretmenler Anıldı

24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi Van’daki depremde hayatını kaybeden öğretmenler anıldı.

Deprem Şehidi Öğretmenler Anıldı

AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Van ve Erciş depreminde hayatını kaybeden öğretmenler anısına bir program düzenlendi. Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, depremden sağ olarak kurtulan öğretmenler, enkazda hayatını kaybeden öğretmenlerin aileleri ve Kayseri’de görev yapan çok sayıda öğretmen katıldı.
Van ve Erciş depreminde hayatını kaybeden şehit öğretmenlere Allah’tan rahmet dileyen AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Sümeyra Şahin, Kayseri’den, biri bayan toplam 3 öğretmenin depremde hayatını kaybettiğini hatırlattı. Depremi yaşayan, ancak sağ kurtulan öğretmenlerin de aralarında olduğunu belirten Şahin, “Programı hazırlarken, görev uğruna hayatını kaybeden öğretmenlerin bugüne kadar yeterince anılmadığını fark ettik. Bu, bizi çok üzdü. ‘Öğretmenini unutma’ sloganından yola çıkarak böyle bir program organize ettik.” dedi.
Görev şehidi öğretmenleri unutturmamak için bundan sonra da ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade eden Şahin, deprem bölgesinde öğretmenleri zor günlerin beklediğine işaret etti. Şahin, “Bütün Kayseri halkının duyarlılığını bekliyoruz. Çünkü onlar, bizler adına ve hepimizin çocukları için orada görev yapıyorlardı.” diye konuştu. Anma programında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.