Chp`li Yüksel: İzmir’de Kapıyı Sütçü Değil, Eşkıya Çaldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekilleri ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Gökhan Günaydın, TBMM’de düzenledikleri basın toplantısında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyonda tepki gösterdi.

Amacın KCK’ya yönelik bugün yapılan operasyonu gölgelemek olduğunu ileri süren milletvekilleri, "İzmir’de bugün kapıyı sütçü değil, eşkıya çaldı." dedi.

CHP milletvekilleri adına konuşan İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, "Bugün sabah saat 6’da İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının evlerine operasyon yapıldı. Kapıyı sütçü değil, eşkıya çaldı. Demokratik denetimlerden kaçmıyoruz. Kayseri’ye müfettiş bile gönderilmezken, muhalif belediyelere denetim denen taciz yaşanıyor. Mayıs ayında yapılan operasyonda 7 kişi tutuklanmıştı. Soruşturmada verilen ara karar ile tutuklanıp salıverilenler ve yenilerinin de aralarında olduğu 42 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekler. Tutuklanacaklarını tahmin ediyoruz. Yaşanan denetim değil taciz."
Belediyede 52’si vergi denetçisi, mülkiye müfettişi, Sayıştay ve özel yetkili mahkemelerin görevlendirdiği toplam 80 kişinin denetim yaptığını belirten Yüksel, "Sürekli bilgi istendiği için taciz boyutunda. Bunu bile kabul edebiliriz. Daha önce gözaltına alınıp salıverilen ama kaçmayanların neden tekrar gözaltına alınıyor." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2020 Expo’suna adaylık için Paris’te olduğunu kaydeden Yüksel, başkanın operasyon üzerine İzmir’e dönmek üzere Paris Havalimanı’nda olduğunu dile getirdi. Yüksel, İzmir milletvekillerini de bugün saat 14 uçağı İzmir’e gideceklerini sözlerine ekledi.