``cezaevinden Bu Yana Geceleri Sürekli Kabus Görüyorum``

Dev Maden-Sen Denetleme Kurulu Başkanı Yılmaz Kızılırmak, "Mamak Cezaevi`nde yaklaşık 1 yıl kaldım.

``cezaevinden Bu Yana Geceleri Sürekli Kabus Görüyorum``
Cezaevi`nden bu yana geceleri sürekli kabus görüyorum. Arkamdan birileri geliyor. Yakında tedavi için başvurmayı düşünüyorum." dedi.

Yılmaz Kızılırmak, 12 Eylül 1980 askeri darbesi soruşturması kapsamında işkence gördüğü için müşteki sıfatıyla ifade verdi.
Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin`e ifade veren Yılmaz Kızılırmak, darbe döneminde sendikada personel olarak çalıştığını, Genel Başkan Müslüm Şahin ile birlikte gözaltına alındığını söyledi.
Mamak Askeri Cezaevi`nde `kafes` denilen yere götürüldüğünü anlatan Kızılırmak, sürekli dayak yediklerini ifade etti.
Elektrik verildiğini, kaba dayak atıldığını, tazyikli soğuk su tutulduğunu dile getiren Kızılırmak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yazılan `Atatürk İlke ve İnkilapları` kitabının yüksek fiyatla herkese satıldığını kaydetti.
Bu kitaptan dersler verip soru sorulduğunu, bilmeyenlere dayak atıldığını dile getiren Kızılırmak, 12 Eylül`de cezaevlerinde görev alan askerlerin özel olarak seçilip eğitimden geçirildiğini düşündüğünü ifade etti. Halkın içinden çıkmış insanların böyle işkence yapabileceğini düşünmediğini vurgulayan Kızılırmak, "Mamak Cezaevi`nde yaklaşık 1 yıl tutuklu kaldım. Daha sonra da beraat ettim. Mamak Cezaevi`nden bu yana geceleri sürekli kabus görüyorum. Arkamdan birileri geliyor. Yakında tedavi için başvurmayı düşünüyorum. O zaman Mamak Cezaevi`nde işkence edenleri tam olarak hatırlamıyorum. Ancak cezaevini yöneten Albay Raci Tetik idi ve onun emri, talimatı altında diğer askerler ve görevliler işkenceye iştirak etmişlerdir. Darbeyi yapan başta Kenan Evren olmak üzere diğer askerler ve görevlilerden, işkenceyi yapan kişilerden şikayetçiyim." diye konuştu.