Bodrum’da Gümrük Sorunu Çözüldü

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, gümrük alanına gelen feribot indi bindi ile ilgili sorunun çözüldüğünü belirtti.

Bodrum’da Gümrük Sorunu Çözüldü
Bodrum AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül, AK Parti İlçe Yönetimi ve bir gurup esnafında katıldığı açıklamada, gümrük alanına gelen feribot sorununun çözüldüğünü belirterek esnafın yüzünü güldürdü

Bodrum Kalesi yanındaki gümrük sahasına Yunan adalarından gelen feribotların, Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi`ne yanaşması için başlatılan çalışmaların durdurulduğunu açıklayan Ak Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül “Ankara’dan bize ulaşan bilgiler neticesinde Bodrum Hudut Kapısından giriş yaparak günübirlik gelen turistlerin, Bodrum Hudut Kapısının kapanması durumunda, Bodrum çarşısında bulunan işyerlerinin ve esnafın ekonomik zarar göreceği düşünülerek muhafaza edilmesine karar verilmiştir. Bütün bu emeklerimiz neticesinde olayın çözülmesinin ardından, bilhassa CHP İlçe Başkanının, CHP Muğla Milletvekilleriyle beraber yerel basında konuyla ilgili verdiği demeçte, zaten çözülmüş olan bu konunun Ankara’da takipçisi olacaklarını, hatta daha da ileri giderek, konunun çözüldüğünü beyan ettikleri halde siyasi rant sağlama uğruna konuyu sahiplenme çabası içinde olduklarını görmekteyiz. Bu konu 2 ay önce gündeme geldiğinde, Bodrum Ak Parti İlçe Teşkilatı ve Muğla Vekilimiz Sayın Ali Boğa bu konuyla ilgili esnafı ziyaret edip, konunun artık takipçisi bizleriz, sizlere söz veriyoruz dediğinde, sayın CHP Vekilleri ve İlçe Başkanı neredeydiler? Olay çözüldükten sonra ortaya çıkmaları, ne yazık ki aklımıza esnafı düşünmektense siyası bir rantın peşinde olduklarını akla getirmez mi?”dedi.ESNAF MÜJDELİ HABERE ÇOK SEVİNDİGümrük alanına yakın olan çarşıda esnaflık yapan Medet Elvan 7 yıldır Bodrum’da esnaflık yaptığını ifade ederek, “Bu gümrük alanının buradan taşınması esnafa çok büyük zararı olur. Bu kararla esnaf çok rahatladı. Feribotların buradan giriş yapması esnafın gündüz iş yapması demektir. Bu alan buradan kaldırılsaydı gündüz iş yapamayacaktık, sadece akşamları iş yapabilirdik” diye konuştu.

Gümrük alanının yanında konfeksiyon dükkanı olan Muzaffer Kaya ise, şunları söyledi: “Çarşı esnafı olarak biz hep birlikte hareket ettik. Ve bu konuyla ilgili amacımıza ulaştık. Bu konuyla ilgili bütün ilgililere çok teşekkür ederiz. Bu konu çözülmeseydi çarşıdaki bütün esnaf çok mağdur olacaktı. Hudut kapısından yaklaşık 200’e yakın esnaf yararlanıyor. Gümrük sorunu halledilmeseydi yaklaşık 2,5 milyon dolar gibi bir kayıp olacaktır”
Kaynak: İHA