Köylere Hizmet Götürme Birliği Bütçesi Onaylandı

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan başkanlığın gerçekleştirilen Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği olağan meclis toplantısında 2012 yılı bütçesi görüşülerek onaylandı.

Toplantı halk eğitim merkezi salonunda merkez ilçeye bağlı köy muhtarlarının katılımı gerçekleşti. Vali Ramazan Sodan başkanlığında yapılan toplantıya kuhtarların yanı sıra ayrıca, İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, İl Genel Meclis Üyelerinden Mehmet Ali Alkuş, Mahmut Şahin, Mehmet Salih Şahan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan Doğan, İl Mahalli İdareler Müdürü Mehmet Akif Çıblak ile bazı daire müdürleri katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başlayan toplantıda Vali Ramazan Sodan KÖYDES Projesi kapsamında yapılan çalışmalardan bahsederek, "Özellikle birlikler kanunu çıktıktan sonra köylerin alt yapı sorunlarının hızlı bir şekilde çözüme kavuştu. 2011 yılında Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak Adıyaman merkeze bağlı köylerimize KÖYDES Projesi kapsamında 3 Milyon TL ödenek tahsis edildi ve bu ödenekle köylerimizin alt yapı sorunları başta olmak üzere yol ve içme suyu hizmetlerigerçekleştirildi. 2011 yılında Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılan ödeneklerle Adıyaman merkeze bağlı köylere 15 kilometre birinci kat asfalt, 20 kilometre 2. kat asfalt, 10 kilometre stabilize, 48 kilometre onarım ve 9 adet menfez olmak üzere toplam 34 köy yolu tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Boğazözü-Girik köprüsü ile 2010 yılında kalan 2 köy yolunun asfalt yapım işi mevsim şartları nedeniyle 2012 yılı haziran ayına kadar durdurulmuştur. 16 köyün içme suyu ise depo bakım onarım işi ihaleedilmiş olup, bu işlerin tamamı bitirilerek köylü vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Merkez ilçede 124 köyümüzün tamamında şebekeli içme suyu mevcut olup, içme suyu olmayan köyümüz bulunmamaktadır. Köylerin diğer ihtiyaçları olan Köy Konağı ve Taziye Evleri içinde gerekli her türlü destek veriliyor" dedi. Vali Sodan`ın konuşmasının ardından muhtarlar tarafından köylerin sorunları ile ilgili dilekçeler sunuldu. Muhtarların dilekçelerini alan Vali Sodan bunları yazılı olarak ilgili kurumlara gönderip, titizlikle değerlendireceklerini ve çözülmesi gereken sorunları en kısa zamanda imkanlar dahilinde gereğinin yerine getirileceğini kaydetti. Köy muhtarlarına yönelik yapılan bilgilendirme konuşmasından sonra toplantının gündem maddelerine geçildi. Toplantıda 2012 yılı Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Bütçesi, Çalışma Programı, Yatırım Programı, Tüzük Değişikliği konuları görüşülerek, oylandı.
Kaynak: İHA