Cihan Haber Ajansı Gündemi

22 Kasım 2011 Salı

İngiltere’deki resmi ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Buckingham Sarayı’nda Kraliçe II.

Elizabeth’le görüşecek. Gül, Westminster Katedrali’ni ziyaretinin ardından Başbakan David Cameron ve yardımcısı Nick Clegg’i ayrı ayrı kabul edecek.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çek Cumhuriyeti’ndeki temaslarının ardından yurda dönecek. (1130)

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Afyonkarahisar`da Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü`nün düzenlediği toplantıya katılıyor (09.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara’da Dünya Ticaret Örgütü toplantısına başkanlık edecek. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK’nın kuruluş yıldönümü toplantısına katılacak. (09.00)

Ergenekon soruşturması kapsamında açılan Oda Tv davasında sanıklar ilk kez hakim karşısına çıkacak. Yalçın Küçük, Soner Yalçın ve Nedim Şener`in de aralarında bulunduğu 14 sanık, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yargılanacak. (10.00)

TBMM’de AK Parti, CHP ve BDP grup toplantıları yapılacak. (12.45/13.30/11.15)

Meclis’te Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı bütçeleri ile Adalet Komisyonu’nda, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişikliği Teklifi; Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi’ne Dair Kanun Tasarısı ele alınacak. (10.00/15.00/15.15)

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Van’daki binalardan aldığı beton örnekleri üzerinde yapılan deneylerin sonuçlarını İstanbul’da yapacağı toplantı ile açıklayacak. (10:00)

Adana’da STK’lar, Dersim katliamı konusunda basın açıklaması yapacak. Tunceliler Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve diğer sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Dersim olayları hakkında İnönü Parkı’nda basın açıklaması yapacak. (12.30)

Evliya Çelebi`nin doğumunun 400. yılı münasebetiyle Adana’da Evliya Çelebi`nin Dünyası’ konulu sergi açılacak. (15.00)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde basın açıklaması yapılacak. (11.00)

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Brüksel’de, “AB’nin Geleceğinde Türkiye’deki Kadın Girişimciliğinin Geliştirilmesine Yönelik Faaliyetlerin Önemi” konulu konferansa katılacak.

Bahreyn’den Van`daki depremzedelere ulaştırılmak üzere gönderilen bir uçak dolusu yardım malzemesi bugün Erzurum`daki AFAD lojistik merkezine ulaşacak. (13.00)

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, AB yetkilileriyle Brüksel’de bir araya gelecek.


İtalya Başbakanı Mario Monti, AB yetkilileri ile Brüksel’de bir araya gelecek.

Hazar’a kıyısı olan ülkelerin dışişleri bakan yardımcılarının katılımı ile oluşturulan Hazar Denizi’nin Hukuki Statüsü Çalışma Grubu ile Astana’da toplanacak.


İkinci Dünya Savaşı’nın dönüm noktası sayılan Stalingrad çatışması, 69 yıl aradan sonra tekrar canlandırıldı. 19 Kasım 1942’de Sovyet Ordusu, Nazi birliklerine yönelik karşı saldırı başlatarak altı ay içinde Alman ordusunu bozguna uğratmıştı.


AVRASYA FEED
Kazakistan’ın başkenti Astana’da dün başlayan Avrasya Medya Forumu, bugün yapılacak son oturumla tamamlanacak.

SPOR
Şampiyonlar Ligi’nde bugün Trabzonspor, kendi evinde İtalya’nın Inter takımı ile karşılaşacak. (21.45)

Fenerbahçe, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına başlayacak (18.00)