Ak Parti İl Başkanından Başhekim Açıklaması

AK Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, günlerdir kamuoyunda süren başhekim tartışmalarına son noktayı koyarak, "Biz, Hüseyin İka`nın avukatı değiliz" dedi.

Ak Parti İl Başkanından Başhekim Açıklaması
Geçen hafta Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Koçak`ın İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin İka`ya yönelik açıklamaları sonrası ortam gerilmiş, kamuoyunda günlerce başhekim krizi konuşulmuştu. Birçok kesimi ayağa kaldıran açıklama sonrası Başhekim Hüseyin İka`ya destek verilirken, iktidar partisinin il başkanlığında ise yönetim kurulu üyesi dört isim partisindeki görevlerinden istifa etmişti.

AK Parti İl Başkanlığı, dün yapılan merkez ilçe başkanlığı seçiminde yeniden güven tazeleyen Merkez İlçe Başkanı Erol Özak ve seçimde aday olan Bülent Oturak`la birlikte basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen toplantıya İl Başkanı Ömer Sayın, Milletvekili Ali Ercoşkun, Merkez İlçe Başkanı Erol Özak, merkez ilçe başkanlığına aday olan Bülent Oturak ve partililer katıldı. Partisinin il ve ilçelerde yapılan seçimlerini değerlendiren Ömer Sayın, gazetecilerin soruları üzerine kamuoyunda genişyankı bulan başhekim krizine yanıt verdi. Ömer Sayın, yaptığı açıklamada, "Memur-Sen İl Temsilcisinin yaptığı açıklama bizi ilgilendirmez. Sivil toplum örgütleri basın açıklaması yapacakları zaman bize sorar, ne biz onlara sorarız. Böyle bir şey yok. Ayrıca, AK Partili bir milletvekilinin bu açıklamayı yaptırdığı yönündeki eleştirilere katılmıyoruz. Hiç kimse böyle bir şeye alet olmaz" dedi. Başhekim Hüseyin İka`ya sahip çıkılmadığı yönündeki eleştirilere ise Sayın, şöyle karşılık verdi: "Hükümetimizin sağlık alanında yaptığı çalışmalar ortadadır. Biz de her çalışkan insanı takdir ederiz. Başhekim de iyi çalışmalar yapmıştır. Ancak biz, Hüseyin İka`nın avukatı değiliz. Kimse onu ya da bunu savunmadınız diye bize karşı çıkmasın. Herkes haddini bilecek."
Kaynak: İHA