4. Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi

Türk iş dünyasının önde gelen isimleri Avrupalı meslektaşlarıyla deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya geliyor.

26 - 27 Kasım 2011 tarihinde Hilton London Metropole Hotel`de gerçekleşecek olan World Consumer Academy 2011 Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi`ne, Türkiye`nin önde gelen sanayici ve iş adamları, devlet ve özel sektör temsilcileri , bürokratlar ve STK temsilcileri katılacak. Bilgi birikim ve deneyimlerin paylaşılacağı bu zirve, kalitenin yükseltilmesine önemli destek sağlayacak.

World Consumer Academy Başkanı Fahri Ustaoğlu, konu ile ilgili olarak, "Yapacağımız zirve ülkemizin AB yolculuğunda önemli destek sağlarken ülkemizin ekonomisine önemli güç katmaktadır. Türkiye, Avrupa`nın dünyaya açılan kapısıdır. Bu stratejik ve coğrafi yapı, yatırımcılara sağlamış olduğu imkanlarla, Avrupa`da pazar payının yükseltilmesinde ekopolitik olarak büyük bir fayda sağlamaktadır. Günümüz tam rekabetçi piyasa koşullarında avantaj sağlamak için sadece kalite-maliyet hesapları yetmez. Pazarda kalıcı olabilmek için, kalite ve inovasyon yeteneğinin sürdürülebilir olması gerekir. 2011 Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi, üretim, tüketim ve hizmet boyutunda uygulanabilir inovasyonarayışlarını fikir yönetimi olmak üzere, iş dönüşümü, operasyonel mükemmellik ve maliyet yönetimi konularında, Londra`da Türkiye`nin Avrupa`da iş yapan önemli şirketlerin bizzat uygulayarak kazanılmış deneyimleri paylaşılacaktır. Kalite, hayatımızın her alanında yer alan bir olgudur. İster sanayi sektöründe olsun ister hizmet, kalite devamlı gelişen, kimi zaman da ulaşılmak istenen bir kavramdır. Kalite ancak, bilgilerin ve deneyimlerin paylaşılması ve hayata geçirilmesi ile ortaya çıkar. Bu zirve kalite ve inovasyonda Türkiye`nin geldiği noktayı bir kere daha vurgulaması bakımından büyük önem teşkil etmektedir" dedi.

Bu konferansta, yönetim danışmanları, akademisyenler, Türkiye`nin önde gelen şirketlerinin yöneticileri ve bürokratları, iş birliği ve kalitenin yükseltilmesine ilişkin görüş ve öngörülerini Londra`da katılımcılar ile paylaşacak. Katılımcı markalar info standları ile zirvede yer alıp ürünlerini tanıtabilecekler ve karşılıklı görüşme imkanları bulunacak.

Toplantı sonunda yapılacak ödül toreninde ise Consumer Academy tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına gore, girişimcilik ve inovasyona yönelik başarıları ilke edinerek sürdürülebilir rekabet avantajını elde eden markalara "2011 Avrupa Kalite Ödülü" takdim edilecek. Consumer Academy 2011 Uluslararası Avrupa Kalite Zirvesi`nde konuşmacılar şunlar: "Tüketici Akademisi Başkanı Fahri Ustaoğlu, Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Tüketici Akademisi Başkan Yardımcısı Dr. Necip Uludağ, İstanbul K.Çekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, TÜSİAD Int. Koord. ve Bosphorus Enstitüsü Bşk. Dr. Bahadır Kaleağası, Akgün Group Yönetim kurulu Başkanı Erhan Akgün, Biota Genel Müdürü Cihat Dündar, Eurovision.com.uk Genel Yayın Müdürü Mustafa Köker, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dilek Sabancı, Sony Eurasia Genel Müdürü Mohsen Noohi, Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni, Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Altan, Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı, Prof. Dr. Hans Haenlein konuxmacı olarak katılacak. Yapılacak ödül töreni sanatçı Eylem ve Doğa`nın vereceği konserla sona erecek.
Kaynak: İHA