Türkiye'den Libya'ya yardım devam ediyor

Libya'da aylar süren çatışmaların ardından 42 yıllık Kaddafi rejiminin sonlanmasıyla birlikte, Türkiye ülkenin acil ihtiyaçları için yardım elini uzattı.

Türkiye'den Libya'ya yardım devam ediyor
TİKA Libya ofisinin koordinatörü Halil İbrahim Okur, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Libya'ya yönelik yardım faaliyetlerinin artarak devam ettiğini söyledi. Okur, önümüzdeki birkaç gün içinde tıbbi malzeme ve ilaç taşıyan bir geminin Trablus limanına yanaşacağını belirtti. Geminin 440 bin dolar tutarında ilaç ve tıbbi malzeme getireceğini ifade eden Okur, gelecek hafta içinde de 6 bin adet polis üniformasının UGK yetkililerine teslim edileceğini kaydetti.

Yakın gelecekte sonuçladırılması beklenen projeler arasında 1,9 milyon dolarlık 30 adet arazi aracı teslimatı olduğunu da bildiren Okur, çok sayıda projeyle ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirtti.

Çalışmalar arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Eylül ayında Libya'ya yaptığı ziyarette söz verdiği fizyoterapi merkezi de bulunuyor. Merkezin, Türk kökenli nüfusun yoğun olduğu Misrata'da kurulması ve burada çatışmalarda sakat kalan binlerce kişinin tedavisinin yapılması planlanıyor.
Kaynak: AA