Gençlere, Avrupa Kapısı Anlatıldı

Eurodesk Bursa temas noktalarının koordinasyonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, gençlere Avrupa fırsatları hakkında bilgiler verildi.

Gençlere, Avrupa Kapısı Anlatıldı

Eurodesk Bursa temas noktaları olan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Tanıtım Gönüllüleri Derneği, BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği ve E-gençlik Derneği koordinasyonunda Öğretmen Evi’nde tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, gençlere Avrupa’nın değişik ülkelerinde staj yapma, gönüllü hizmet, iş bulma ve eğitim alma imkanı sunan Eurodesk ve gençlik eylem programları hakkında sunum yapıldı.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar, Gençlik Meclisi’nin AB Gençlik Programları kapsamında birçok uluslararası projeyi gerçekleştirdiğini vurguladı, daha fazla proje üretilmesi için birçok gencin bu fırsatlar hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini söyledi. Darılmazlar, “18–30 yaş aralığındaki tüm gençleri kapsayan AB Gençlik Programı, gençlerin kişisel gelişimleri, öz güvenlerinin arttırılması ve farklı kültürlerden gelen gençlerin kaynaşmalarını amaçlamaktadır. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak proje üretmek isteyen gençlere destek veriyoruz. Ayrıca gençlik alanında çalışan STK’lara proje yazma eğitimleri gerçekleştirerek kapasitelerinin gelişmesini hedefliyoruz.” dedi.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’den Cüneyt Acar ve Başak Saygı, Tanıtım Gönüllüleri Derneği’nden Ali Dindar, BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği’nden Osman Durmuş ve E-gençlik Derneği’nden Bora Akince de Eurodesk, Erasmus, AB Gençlik Eylem Programları, Avrupa Gönüllü Hizmeti konuları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) kapsamında 18-30 yaş arası gençleri, hiçbir ücret ödemeksizin ve şart aramaksızın, 2-12 ay süre ile Avrupa Birliği ülkelerinden birine gönüllü çalışmak üzere gidebileceğini söyleyen eğitmenler, Avrupa fırsatları ve Avrupa gönüllü hizmetinden yararlanmak isteyen gençlerin Eurodesk noktalarına başvurmasını istedi.