Erciş`te Hasarlı Binalar Yıkılıyor

7,2`lik depremle birlikte Erciş`te büyük hasar gören ve tehlike arz eden binaların yıkımı devam ediyor.

Erciş`te Hasarlı Binalar Yıkılıyor
Son olarak Van karayolu üzerinde bulunan ve ağır hasar gören Yazıcılar apartmanı yıkıldı.

Depremin yerle bir ettiği Erciş ilçesinde yaralar yavaş yavaş sarılmaya başlandı. 7,2`lik depremle birlikte Erciş`te büyük hasar gören binaların yıkımı da devam ediyor. Son olarak Van karayolu üzerinde bulunan ve ağır hasar gören Yazıcılar apartmanı yıkıldı. Hasarlı bina emniyet şeridinin çekilmesinin ardından iş makineleri ile yıkıldı. Yıkım esnasında çevre toz duman olurken yazıcı ailesi de hüzünlü gözlerle yıkımı izledi.

Erciş`te öğretmen olan binanın sahibi Özkan Yazıcı, ``Ben öğretmenim babam da emekli biz bu binayı kendi imkanlarımızla yaptık. Binanın temelini 2000 yılında attık. O zamanlar öğrenciydim. Mezun oldum bu binanın yapımına bende katkı sağlamaya başladım. Bütün kardeşlerimin emeği var. Fakat depremde bu hale geldi. Deprem esnasında ailem içerideydi. Şükür ki hepsi kurtuldu. Fakat evimizi kaybettik. Biz evimizi çok zor şartlarda yapmıştık. Devletten bize yardım etmelerini istiyoruz`` dedi.

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani de, "Erciş`te enkaz kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. Buna paralel olarak da tehlike arz eden ve yıkılması gereken binaları da yıkıyoruz. Biz bu ağır hasarlı binaları önce tespit ettik. Bu şekilde 19 bina var. Bunlardan şimdi beşincisini yıkıyoruz. Önümüzdeki birkaç gün içinde bu tehlike arz eden 19 binanın tamamını yıkacağız" dedi.

Kaymakam Fani, "Tehlike arz eden cami minarelerini iş makineleri ile yıkma şansımız yok. Onlar için İstanbul`dan özel bir ekiple anlaştık. Onların da çalışmalarına kısa süre içinde başlayacağız" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA