Dünya Türk İş Konseyi`nin Yönetimi Belirlendi

18-19 Kasım tarihlerinde İstanbul’da yapılan Dünya Türk Girişimciler Kurultayı`nda Dünya Türk İş Konseyi (DTİK)`nin Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu belirlendi.


Başkanlığını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yürüttüğü yönetim kurulunda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanıcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem ile Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık görevlerine devam etti. Ziraat Bankası Eski Genel Müdürü Can Akın Çağlar da yerini halefi Hüseyin Aydın’a bıraktı.
DTİK seçimlerinde seçilen bölge komite başkanları da Türk diasporasını temsilen yönetim kurulunda görev aldı. Bu isimler Avrupa Bölgesi Komite Başkanı Turgut Torunoğulları, Başkan Yardımcısı Remzi Kaplan, Amerika Bölgesi Komite Başkanı Celal Seçilmiş, Balkanlar Bölgesi Komite Başkanı Ömer Süsli, Asya Pasifik Komite Başkanı Nejdet Demiryürek, Avrasya Bölgesi Komite Başkanı Ali Galip Savaşır ve Afrika Bölgesi Komite Başkanı Mehmet Öztürk’ten oluştu.

Başkanlığını Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent’in yürüttüğü DTİK Yüksek İstişare Kurulu’na ise pek çok yeni isim katıldı. Dünyaca ünlü Doktor Mehmet Öz, Western Union CEO’su Hikmet Ersek, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv, Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaslı ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, kurulun yeni döneminde görev alacak. Do&Co’nun Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Doğudan, Palmalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov, modacı Atıl Kutoğlu ve White&Case LLP ortağı Aslı Başgöz de görevlerine devam edecek.